Teroare în centrul Iașului! Sedii de firme și mașini vandalizate de o grupare de paraziți care stau cu chirie într-un imobil de jumătate de million de euro al Primăriei

0
1125

Tihna și siguranța ieșenilor care locuiesc pe 3 străzi din zona centrală a Iașului este periclitată de faptele unor scursuri umane care locuiesc într-un imobil al Primăriei Iași. Scandaluri, birouri și mașini vandalizate, sunt doar câteva dintre faptele acestor chiriași care își duc mizerabilul trai din fapte antisociale și cerșit. Mulți dintre ieșenii care locuiesc în zonă au ajuns să își vândă casele pentru că nu mai suportau teroarea zilnică a acestor paraziți. Chiriașii își fac nevoile fiziologice direct în curte sau în stradă, ca animalele, și aruncă materiile fecale în curțile vecinilor.

Zeci de familii onorabile ale acestui oraș, ce locuiesc pe străzile Cloșca și Petru Movilă, sunt terorizate de un deceniu de o familiei de țigani, chiriași ai Primăriei Iași în imobilul din strada Cloșca nr. 28. Dacă la început, faptele acestora nu se repercutau asupra vecinilor, acum aceștia sunt disperați, mai ales că instituțiile statului stau cu mâinile în sân. Autovehiculele unor locatari din zonă au fost vandalizate, sediul unei firme a fost spart cu pietre, proprietarii din zonă  nu pot să se odihnească din cauza scandalurilor neîntrerupte.

Așa cum arată și vecinii acestor termite sociale, imobilul de patrimoniu al Primăriei a fost adus într-un stadiu în care nu mai îndeplinește nicio condiție optimă de locuit, clădirea nefiind în acest moment racordată la apă, gaz și parțial la electricitate, furtul de curent fiind la ordinea zilei. Cea mai mare problema este, înainte de toate, cea cauzată de chiriașii care nu respectă normele de conviețuire socială, existând un perpetuu conflict între vecini și aceste familii care locuiesc în clădirea Primăriei.

Principala sursă de căldură în acea clădire o reprezintă sobele vechi, artizanal amenajate. Acestea, împreună cu hornul, nu au fost curățate, reprezentând un adevărat pericol de incendiu pentru locatari, cât și pentru clădirile învecinate. Chiriașii acestui imobil ard în mod repetat deșeuri din mase plastice, dovadă fiind fumul și mirosul neplăcut ce se degajă în atmosferă”, a declarat Mihai Silian, unul dintre cei 14 proprietari terorizați de chiriașii Primăriei.

O altă problemă semnalată de vecini este lipsa racordului clădirii Primăriei la rețeaua de apă.

Chiriașii folosesc defectuos sistemul de canalizare existent, deversând gunoaie, cârpe și resturi menajere, sistemul de canalizare înfundându-se de foarte multe ori.  Locatarii acestui imobil ne râd în nas, susținând că nu e responsabilitatea lor”, a mai menționat Mihai Silian.

Animale! Își fac nevoile în stradă și le aruncă în curțile vecinilor

Chiriașii Primăriei nu au nicio jenă față de vecini, urlând și folosind un limbaj vulgar în mod constant, de la primele ore ale dimineții și până târziu în noapte. Un astfel de comportament crează în zonă un climat de stres și nesiguranță.

Dintre toți chiriașii se remarcă membrii familiei Corodeanu. Toți membrii familiei sunt agresivi și au un comportament care instigă la violență. Neavând canalizarea funcțională, aceștia au început  să își facă nevoile fiziologice în curtea clădirii Primăriei, în curtea alăturată sau pe trotuar, aruncând materiile fecale, sticlele pline cu urină și alte gunoaie, în curtea vecinului Mihai Silian”, a spus, sub protecția anonimatului, o pensionară din zonă.

Acest comportament are ca finalitate crearea unor focare de infecție în toate curțile alăturate imobilului Primăriei. De asemenea, chiriași au adunat foarte multe gunoaie în curte, lucru care duce la existența șobolanilor și a unui miros greu de suportat.

Vandalizări și amenințări la ordinea zilei

La aceasta se adaugă comportamentul membrilor Corodeanu care se distrează vandalizând gardul vecinilor, instigând la violență și lansând amenințări. Situația este cu atât mai greu de suportat cu cât, de când această familie locuiește în zonă, s-au făcut nenumărate plângeri la Poliție, la care nu s-a dispus nicio măsură, în afara unor amenzi pe care oricum nu le achită nimeni.  Membrii familiei Corodeanu sunt cunoscuți în zonă pentru un cumul de infracțiuni- furturi, vandalizări, amenințări, agresiuni, distrugere sau tulburarea liniștii publice.

Pe 25 aprilie 2020, în jurul orelor 20.30, doi vecini alarmați de sunetele provenite de la  garajul vecinei Luchian Dorina au surprins doi indivizi care încercau să spargă lacătul de la ușa garajului cu un ciocan. Indivizii au încercat să fugă, sărind gardul, iar unul dintre ei a fost recunoscut de vecini ca fiind unul din membrii familiei Corodeanu. A fost sesizată Poliția, iar în acest moment se fac cercetări.

La o zi distanță, infractorii din neamul Corodeanu au intrat pe proprietatea familiei Reabiu cu intenția de a fura, aceștia fiind surprinși de proprietar pe acoperișul casei, în timp ce încercau să pătrundă în locuință pe horn. La cât de multe amenzi au fost înregistrate pe numele lui Ion Corodeanu, acesta  și.a scris CNP- ul pe poartă, ….ca să nu.l mai deranjeze Politia

Acțiune în instanță pentru evacuare

Imobilul în care locuiesc acești infractori a fost locuit până în anul 2010 de familii liniștite, care nu au avut niciun conflict cu vecinii. Imobilul, cotat pe piața imobiliară, teren și construcție, la peste jumătate de milion de euro, ocupat în prezent de infractori sponsorizați din banul public, se află la câțiva pași de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, într-o zonă liniștită în care majoritatea locatarilor sunt pensionari. Odată cu mutarea familiei Corodeanu în acel imobil al Primăriei, în zonă s-a instaurat o stare de frică, teroare și disperare.

Avem înregistrată sesizare din partea vecinilor. În baza acesteia, am făcut adresă la secția de Poliție din zonă, să ne pună la dispoziție toate procesele verbale de amendă pentru chiriașii de la acea adresă, pentru că dacă eu nu am aceste plângeri, nu mă pot duce pe articolele din contract. Toate amenzile sau dosarele penale care se află în strânsă legătură cu conviețuirea acestor chiriași în acel spațiu, mă vor ajuta pentru a promova o acțiune în instanță, pentru rezilierea contractului și evacuarea din imobil. Nu pot să-i evacuez fără hotărârea judecătorească definitvă și executorie, pentru că am clauză în contract . Din ce am primit de la Poliție, există un dosar penal și mai multe amenzi, deci un pachet întreg, și cu siguranță vom avea câștig de cauză în instanță”, ne-a declarat Cristina Albișteanu, șefa Direcției Fond Locativ din cadrul Primăriei Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments