VINPRESII din VERANDA – Joi, 18 iunie degustarea săptămânii

0
192

Joi, 18 iunie începând cu orele 20.00 restaurantul Veranda ți-a pregătit o seară de neuitat. Află secretele vinurilor, a rețetelor, dar și a muzicii bune alături de echipa VINpresii Iași.

Cooking&Drinking&Dancing – Echipa VINpresii la Iaşi

Doar la VERANDA – Degustare online, gătim sushi live împreună cu chef Andrei, asociat cu vinuri  cramei HERMEZIU – spumant Thrubiloşi Cest soir , cu dj John Junior live, joi, ora 20.00 ,

VERANDA  –  SARMALE JAPONEZE

Orezul pentru sushi: Sushi nu se face cu orice orez. Pentru ca rețeta să iasă ca la mama din Japonia acasă aveți nevoie de orez de sushi sau orez lipicios (sticky rice), un tip de orez mai glutinos care face ca bucata de sushi să stea lipită la un loc și să nu se destrame.

Peștele: Dacă vreți să faceți sushi cu somon (cel mai popular), aveți nevoie de somon proaspăt, nu somon din acela afumat pe care îl găsiți vidat. Oțetul de orez: Pentru prepararea orezului de sushi este nevoie să turnați în el un amestec de oțet de orez cu zahăr sau miere, ca să iasă rețeta. În mod tradițional pentru acest oțet aveți nevoie și de kombu, dar dacă vreți să păstrați lucrurile mai simple, este suficient un oțet de orez bun și zahăr/miere.

Alte ingrediente pentru sushi  : Cele mai populare ingrediente pentru sushi, în afară de pește crud sunt: avocado, castravete, surimi/crab, omletă japoneză (tamago), ridiche murată, cremă de brânză etc. Alga nori este bineînțeles, indispensabilă.

Ustensile necesare: Pentru rețeta de sushi maki aveți nevoie de rola de bambus pentru rulat sushi (sushi mat), un bol cu apă la îndemână și un fund de lemn.

Pentru servit sushi: Aveți nevoie de sosul de soia, pasta de wasabi și bineînțeles, o pereche de bețișoare.

Degustare CRAMA HERMEZIU

Thrubilo – prima fermentație: în rezervoare de inox, pentru trei luni, la temperatura de 17 °C cea de a doua fermentare are loc în autoclave, unde s-a păstrat trei luni, înainte de îmbuteliere (metoda Charmat scurtă), apoi își continuă maturarea la sticlă. Culoare galben-pai clar, cu reflexe verzui cu aromă discretă, fructată, iar în retrogust cu note de citrice gust echilibrat, ce amintește de mere verzi, foarte cremos, moale, domolit de senzația de dulce, caracter intens C’est Soir – cabernet sauvignon rose ispiteşte cu nuanţa perfectă de roz somon şi buchetul intens fructat, invitându-ne să ne bucurăm de gustul său proaspăt  într-un moment de relaxare deplină.

 

Complexitate şi rafinament, design unic și experiențe gastronomice din diferite colțuri ale lumii

Restaurantul Veranda este situat la etajul superior al clădirii MCM Center (Hala Centrală). Interiorul a fost conceput ca un loc cald şi primitor, cu scopul de a oferi clienților un spațiu perfect pentru relaxare și experiențe gastronomice deosebite.

Materialele moderne si elementele sofisticate sunt armonios combinate cu formele si culorile calde ale sculpturilor şi a mobilierului creat exclusiv pentru „Veranda”. Pentru a aduce liniştea naturii în interiorul restaurantului, pe pereti au fost amestecate nuanţe de verde şi gri asemenea umbrelor lăsate de frunzişul luminat de soare, iar în mobilier pot fi întâlniţi buşteni din lemn natural. Au fost sculptate din argilă japoneză figurine de iepuri şi varză, menite să înconjoare oaspeţii restaurantului şi să aduca farmecul provincial în incinta localului.

Dacă ziua avem lumină naturală în abundenţă, pentru seară a fost gândit un sistem de lămpi care să creeze confort pentru fiecare loc aparte din restaurant. Tavanul plat a fost combinat cu forme abstracte împletite din care coboară elegant lămpi tubulare deasupra meselor.

În timpul zilei, clienţii restaurantului vor putea lua masa într-un cadru deosebit, într-un confort pe care nu îl vor găsi în alte locuri. Spre seară, Veranda se transformă într-un restaurant rafinat, cu mâncăruri alese şi cu o bucătărie deschisă unde fiecare client poate urmări cum i se prepară dish-ul special ales din meniu.

Pentru ca aceste modificări ale spaţiului pe parcursul zilei să fie posibile, a fost gandit un mobilier exclusiv care permite reorganizarea restaurantului într-un mod uşor, dar impresionant.

Conceptul Veranda dispune de un restaurant a la carte cu specific mediteranean, cu influenţe italiene, cu o capacitate totală de 170 locuri, un restaurant asiatic cu sushi bar cu 35 locuri și o sală VIP destinată meselor festive și corporate ce beneficiază de 40 locuri.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments