Vremea rea se apropie de final. De vineri, în România vom avea temperaturi foarte mari

0
93

Vom avea o vară capricioasă, spun meteorologii, iar schimbările bruște de temperatură din ultima perioadă par să confirme avertismentul.

Prima săptămână din iunie a adus ploi și maxime de toamnă. Chiar și în aceste condiții, sudul țării rămâne afectat de secetă.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat pentru Știrile Pro TV că precipitațiile … nu au fost distribuite uniform în țară.

”Agricultorii sunt încă îngrijorați, mai ales în Dobrogea, Bărăgan, în partea de sud, nord, a Moldovei, în Banat, în Crișana, nu în ultimul rând în centrul Transilvaniei, pentru că, spuneam, cantitățile de precipitații din luna mai, deși s-au situat peste normalul climatologic, am înregistrat 80,1 litri pe metrul pătrat față de o medie climatologică de 66,5 litri pe metrul pătrat. Nu au fost distribuite uniform la nivel teritorial sau în timp.” – a spus șefa ANM.

Vin temperaturile de vară: 31 de grade, vineri

Chiar dacă, în prezent, România se confruntă cu temperaturi scăzute, potrivite mai degrabă unei zile de toamnă, situația se va schimba în scurt timp:

”Chiar de joi vom simți creșteri de la o zi la alta, în ceea ce privește evoluția temperaturilor, pentru că joi vom consemna în bună parte din țară, dar mai ales în sudul și sud-vestul țării, 27, 28 de grade Celsius. Vom depăși pragul unei zile de vară. Atât este pragul unei zile de vară în țara noastră. Iar începând e vineri, în weekend, vom avea chiar 30, 31 de grade Celsius în bună parte din țară: în sud, în vest, inclusiv pe litoral, 24, 25 de grade Celsius.” – a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Pro TV.

Cum va fi vara 2020 în România

În ceea ce privește vara de care vom avea parte în acest an, și de această dată specialiștii se așteaptă să fie una extrem de călduroasă, dar șii capricioasă, cu fenomene meteo extreme.

Săptămâna 8-15 iunie aduce temperaturi apropiate de normalul climatologic al acestei perioade. Posibil, chiar mai ridicate în partea de sud-est a țării. (…) Și chiar și săptămâna următoare, 15-22 iunie, păstrează aceeași tendință în ceea ce privește regimul de temperaturi în aproape toată țara. Vorbim de temperaturi peste ceea ce ar fi normal. La acest moment pare o lună de vară ușor mai caldă decât în mod obișnuit.”

”În România, nu excludem să avem o vară a extremelor meteorologice, practic, aceste alternanțe de perioade mai calde, urmate de perioade în care fenomenele meteorologice extreme să fie prezente, pentru că luna iunie este cea mai bogată lună în precipitații a anului și cea mai instabilă lună a verii și a anului.” – a mai spus șefa ANM.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂstirileprotv.ro
Articolul precedentCutremur cu magnitudinea de moment 4,4 în România
Articolul următorCe date personale trebuie să lase clienții teraselor. Precizările premierului Ludovic Orban
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments