5 oameni celebri cu povești de succes născute din eșec

0
90

„Dacă n-ai reușit prima oară, nu renunța, încearcă din nou!” Este ideea după ce s-au ghidat acești cinci oameni cu povești de succes. Au traversat momente grele, când soarta părea să li se împotrivească, dar s-au încăpățânat să-și îndeplinească visul.

Au fost oameni obișnuiți, dar cu idei mărețe și voință de fier. Au reușit să treacă peste eșecuri și să își ducă viața așa cum au vrut. Chiar dacă unii dintre ei au dobândit notorietatea doar după moarte, poveștile lor ne-au inspirat și credem că te vor inspira și pe tine.

1 Abraham Lincoln: Înfrângeri pe toate liniile, decese și cădere psihică

Unele povești de succes încep din situații extrem de grele. Acesta a fost cazul lui Abraham Lincoln, care, înainte de a ajunge președintele SUA, a avut eșecuri pe toate planurile.

La începuturi, Abraham Lincoln deținea, împreună cu un partener, un magazin în New Salem. Din păcate, în 1833 magazinul a dat faliment, iar Lincoln și-a petrecut următorii ani plătind datoriile acumulate.

În 1835, logodnica sa, Ann Rutledge, a murit. Trei ani mai târziu, în 1838, Lincoln a candidat pentru un mandat în guvernul local, dar a fost înfrânt.

O nouă înfrângere a venit în 1843, când a candidat pentru Congresul american. Ghinionul nu s-a oprit aici pentru viitorul președinte.

În 1842 s-a căsătorit cu Mary Todd, dar trei din cei patru copii ai cuplului au murit din cauza bolilor. Din această cauză, Lincoln a căzut în depresie. Într-un final, a fost ales ca membru al Congresului în 1846, dar între 1854 și 1858 a fost înfrânt de două ori în candidatura pentru Senatul american.

Totuși, determinarea nu l-a abandonat, iar în 1860 a hotărât să candideze la președinție, pe care a câștigat-o. Din păcate, doar cinci ani mai târziu, în 1865, avea să intre definitiv în istorie într-un mod tragic: a fost asasinat.

2 Povești de succes: Imperiul construit de un dislexic

Faimosul regizor Steven Spielberg suferă de dislexie, iar pe vremea când era elev era ținta bătăii de joc a colegilor, din cauză că nu putea citi bine. Această afecțiune nu era diagnosticată în anii ’50, când Spielberg era copil.

Regizorul a fost diagnosticat cu dislexie abia când a împlinit 60 de ani. Profesorii credeau că Spielberg e un elev leneș, deoarece nu era în stare să-și facă temele bine.

În tinerețe, Spielberg a dezvoltat o pasiune pentru cinematografie, dar drumul spre celebritate avea să fie extrem de greu.

A dat admitere la Facultatea de Științe Cinematografice din California, dar a fost respins de trei ori din cauza notelor prea mici obținute în liceu.

Totuși, Spielberg nu a renunțat la visul său și a început să facă filme, fără a avea o diplomă în domeniu. Pelicule precum „Jaws” („Fălci”), „ET,” „Poltergeist”, „Cape Fear” („Promontoriul groazei”) sau „Lista lui Schindler” aveau să-l consacre drept unul dintre cei mai faimoși regizori ai tuturor timpurilor.

În mod ironic, în 1994, după ce a devenit faimos, Facultatea de Științe Cinematografice, care-l respinsese de trei ori, i-a conferit o diplomă de onoare.

Continuarea aici …

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments