Câştiga bine pe timp de pandemie un cerşetor la Iasi? 1.000 de lei pe zi!

0
570
cersetor

„Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, spunea Gheorghe Dinică în „Filantropica” lui Nae Caranfil.

Se pare că in orasul nostru, dulcele targ al Iasului se spun multe poveşti iar concetăţenii noştri sunt generoşi cu cerşetorii. Un astfel de „povestitor” amplasat in fata Mitropoliei din Iasi relatează într-o discutie cu reporterul 7est cum câştigă chiar şi 1.200 de lei pe zi in zilele bune, dar minim 1000 lei pe zi.E bataie mare pe locurile bune pentru cersit ne-a mai declarat „povestitorul” din fata Mitropoliei.

Acum pe timp de pandemie parca lumea din oras e mai miloasa a mai spus un cersetor amplasat chiar in centrul orasului, pe zna pietonala aproape de Biserica  Sfintii Trei Ierarhi.

„Mai mult ca tine fac”, îi spune unui sofer, căruia îi flutură teancul de bani prin faţă. Nepăsător pentru că doar ce primise o amendă de 500 de lei, cerşetorul încheie dialogul transmiţându-i soferului iesean: „Cât iei tu într-o lună, eu fac în două zile”.

Doar în ultima lună colegii noştri din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Iasi au aplicat 48 de sancţiuni, în cuantum de 7.500 lei.

Facem apel la ieseni şi turiştii care ne viziteaza orasul, ca în cazul în care observă astfel de persoane care apelează la mila publicului să sune cu încredere la numerele de telefon ale Poliţia Locale Iasi, 0232.232.099-Dispecerat non stop, a declarat seful politiei locale iesene, la solicitarea 7 est de a-si spune punctul de vedere asupra acestei situatii, deloc placuta pentru cei mai multi dintre ieseni, dar si pentru putinii turisti care ne viziteaza frumosul oras.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRepublica Moldova, prin presedintele Igor Dodon, actioneaza impotriva cetatenilor sai. Liderul separatist de la Tiraspol, primit ca șef de stat la Chișinău. Dodon a scuipat pe mamele și soțiile care și-au pierdut apropiații în războiul moldo-rus.
Articolul următorMosierul de la Schitu Duca! Primarul Mihai Mihalache acuzat că ameninţă şi agresează localnicii, inclusiv femeile
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments