Cum explică IPJ Giurgiu că șeful Poliției din Bolintin, care a bătut un om încătușat, e încă în funcție, deși acum două luni a fost anunțată demiterea sa

După ce Libertatea a scris, citând surse din IPJ Giurgiu, că șeful Poliției din Bolintin Vale, filmat în aprilie în timp ce lovea un bărbat întins la pământ, nu a fost niciodată demis din funcție, doar delegat temporar la altă structură, Poliția Giurgiu a transmis un punct de vedere oficial.

0
75

Instituția confirmă informațiile publicate de Libertatea, spunând că din 23 aprilie, „acesta a fost delegat pentru o perioadă de 60 de zile, fără acordul său, la o structură neoperativă din cadrul inspectoratului”.

Din acest motiv, timp de două luni, „acesta nu a mai îndeplinit atribuțiile funcției de șef al Poliției Oraș Bolintin Vale”. În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind statutul polițistului, pe perioada cercetării prealabile, ofițerului nu i se pot modifica raporturile de serviciu, fapt pentru care, odată cu încetarea măsurii dispuse anterior, acesta a revenit, potrivit legii, pe funcția deținută. IPJ Giurgiu explică de ce polițistul a revenit pe funcție: Totodată, instituția a precizat că șeful Poliției Bolintin Vale este în continuare cercetat într-un dosar penal deschis pe numele său, după ce, pe 23 aprilie, Libertatea a publicat imagini filmate în Bolintin Vale, în care se vedea cum un bărbat întins la pământ este lovit.

O zi mai târziu, pe 24 aprilie, IPJ Giurgiu informa, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției, că „șeful poliției din Bolintin Vale a fost demis din funcție„. Dar ieri, 21 iulie, Libertatea a dezvăluit, citând surse din IPJ Giurgiu, că, de fapt, șeful poliției din Bolintin Vale nu a fost demis.

 

0 0 votes
Article Rating


SURSĂlibertatea.ro
Articolul precedentAnca Țurcașiu a divorțat: „Am divorțat de bărbatul pe care l-am ales să-mi fie sprijin. Merg mai departe”
Articolul următorPetre Roman la 74 de ani. Ce familie frumoasă are!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments