Deturnare de fonduri la Letcani! Gazon şi gard de lux de 105.000 euro pentru terenul de sport al şcolii

La Leţcani, gazonarea şi împrejmuirea unui teren şcolar de sport costă 105.000 euro. Banii provin de la bugetul comunei, iar finanţarea a fost dublată din pix de primarul Turcu Stelian şi acoliţii săi din aparatul de specialitate şi Consiliu Local. Banii pentru acest teren de sport au fost deturnaţi din suma alocată pentru construirea unei săli de sport, investiţie cuprinsă în bugetul general al comunei pe 2020. Proiectarea şi execuţia revin, şi de astă dată, firmei Lis Affair, constructorul privat al Primăriei Leţcani

0
1198

La jumătatea lunii trecute, Turcu Stelian, primarul comunei Leţcani, a aprobat, prin instrumentul numit Consiliu Local, documentaţia pentru investiţia „Amenajare teren de sport la Şcoala Gimnazială Leţcani”. Aceasta presupunea montarea de gazon sintetic, împrejmuire teren, pistă de atletism, iluminat exterior şi porţi de fotbal. La aceasta fază de proiectare şi execuţie a fost “pe faza”, ca la fiecare licitaţie aşa-zis publică organizată de Turcu, firma sa de casă – SC Lis Affair SRL. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de întâiul gospodar- panacotar, Turcu Stelian, iar referatul “privind necesitatea stringentă de asigurare a condiţiilor pentru desfăşurarea activităţilor de educaţie fizică şi sport” a fost întocmit de secundul lui Turcu, viceprimarul Tărîţă Marcel. Potrivit devizului general întocmit de firma de casă a lui Turcu, SC Lis Affair, suma se ridica la 70.000 euro. Pe data de 30 iunie 2020, CL Leţcani aprobă suma de 329.072,88 lei pentru proiectarea şi execuţia acestei investiţii.

 

Lis Affair, constructorul privat al Primăriei Leţcani

De reţinut faptul că firma Lis Affair a afaceristului Ionel Ştefan, este constructorul privat al Primăriei Leţcani. Toate lucrările publice din Leţcani sunt atribuite acestei firme. La începutul lunii septembrie 2013, Lis Affair din Tomeşti, care între timp şi-a tras şi un punct de lucru în Leţcani, a câştigat licitaţia pentru construirea noului sediu al Primăriei, cu suma de 1,33 milioane lei. Acestea nu sunt, însă, singurele lucrări publice prinse de Lis Affair la Leţcani, comună devenită moşie personală a lui Stelian Turcu.

 

Se dublează finanţarea

Pe data de 22 iulie 2020, acelaşi Consiliu Local se întuneşte la convocarea strigată de Turcu Stelian, pentru aprobarea “documentaţiei tehnico-economică  nr. 6207/17.07.2020 privind investiţia „Amenajare teren de sport la Şcoala Gimnazială Leţcani”, proiectată iniţial de SC Lis Affair pentru execuţie cu suma de 70.000 lei.

De astă dată, Turcu scorneşte anumite lucrări suplimentare la acest proiect şi, cu ajutorul secretarei Irimiţă Vali-Claudia, modifică suma printr-un referat întocmit pe 17 iulie 2020, la care anexează ca probă un deviz general  întocmit de de SC Total Proiect SRL Iaşi. Potrivit acestui document, suma se majorează de la 329.072,88 lei la 503.234,77 lei.

Ambele şedinţe ordinare de Consiliu Local sunt prezidate de consilierul local Ovidiu Ursache, nimeni altul decât directorul Şcolii Gimnaziale Leţcani, în fapt beneficiarul direct al acestei investiţii.

Suma este exagerată pentru această investiţie, având in vedere că la începutul anului am aprobat în şedinţa de Consiliul Local alocarea unor sume pentru construirea unei săli de sport la această şcoală, iar acum aceasta investiţie a rămas fără finanţare. Terenul de sport existent trebuia refăcut, iar suma ce se propune pentru amenajarea acestui teren trebuia alocată pentru începerea construcţiei unei săli de sport, aşa cum s-a convenit la aprobarea bugetului comunei pe anul 2020, în şedinţa de CL din luna februarie. Toţii copiii şi tinerii  din comunele învecinate beneficiază de condiţii optime de sport în săli construite şi amenajate pentru competiţii sportive. La Leţcani, locuitorii şi copiii comunei sunt înşelaţi din nou de administraţia publică condusă de Turcu”, a declarat consilierul local Ion Notinger.

Primarul Turcu Stelian nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

 

5 2 votes
Article Rating


Articolul precedentHALAL RECTOR! Tudorel Toader, rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, si BADARAN si INCOMPETENT
Articolul următorExploziv. Noi acuzații de pedofilie în sânul Bisericii Catolice
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments