Viața sa era complet normală când, dintr-o dată, s-a simțit foarte rău și a chemat ambulanța. Pentru că avea un puls foarte mare, medicii l-au supus unor investigații amănunțite în urma cărora pacientul a aflat că are o tumoră de mici dimensiuni pe creier și că are nevoie de o intervenție chirurgicală. Totul a fost cu atât mai greu de depășit pentru că acesta se infectase și cu COVID-19 însă nu și-a pierdut speranța, a avut încredere în echipa medicală a spitalului iar acum se bucură, din nou, de viață.
Pentru fiecare dintre noi, totul se mișcă într-un ritm alert, avem mii de griji, responsabilități și probleme de rezolvat până când totul este pus pe stop. Răzvan Zvorișteanu are 39 de ani și are un business de succes în Iași. Ca în oricare altă zi, acesta s-a dus la serviciu și dintr-o dată s-a simțit foarte rău, motiv pentru care a cerut ajutorul medicilor care aveau să îi schimbe complet cursul vieții.
Prima zi sau chiar a doua a fost destul de grea. S-a declanșat o criză de tensiune, cred că era 20 și ceva. Am ajuns la Spitalul de Urgență unde mi s-au făcut tot felul de investigații, în principiu la inimă, la sistemul circulator nu au găsit nicio problemă. Apoi, am discutat cu o doctoriță apropiată ca ar fi vorba de o problemă neurologică. Am fost luat de o altă ambulanță și dus la Spitalul de Neurochirurgie, unde s-a constatat că aveam o tumoră la creier care m-a șocat foarte mult pentru că sunt o persoană foarte activă, la 39 de ani. Am avut oarecum un șoc. Nu e plăcut ca dintr-o dată să te trezești cu această boală pentru că nu ai niciun simptom. Probabil că în toată perioada care a trecut, am stat două luni în casă, am lucrat foarte mult. Venisem in ziua respectivă la birou ca într-una normală, nu e tocmai plăcut pentru că până atunci nu s-a mai manifestat, a spus Răzvan Zvorișteanu.
La Iași există unul dintre cele mai performante Centre de Neurochirurgie din țară, unde sunt tratați pacienți care vin din mai multe orașe pentru a se trata. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care ieșeanul nu s-a îngrijorat, în ciuda diagnosticului primit.
Probabil, toată perioada prin care am trecut, poate oboseala, anxietatea, împreună cu tumoarea respectivă a generat totul, în condițiile în care până atunci nu era nimic. M-am bucurat că voi fi operat chiar de domnul director dr.Lucian Eva, ceea ce m-a liniștit foarte mult. Pot spune că spitalele din Iași sunt unele dintre cele mai dotate din țară. Am zis că lucrurile și viața trebuie să meargă înainte, mai ales că acum în spital regimul din spital este mai strict și nimeni nu m-ar fi lăsat să plec de acolo decât fugind foarte tare. Am preferat să accept totul, prin faptul că trebuie să trec printr-o intervenție chirurgicală ceva mai dificilă. Mi-e greu de reprodus toate sentimentele prin care am trecut atunci dar mi-am păstrat zâmbetul pe buze, fiind mereu o persoană pozitivă am reușit să-mi păstrez spiritul, energia. Am avut noroc și de colegii din salon, a mai spus antreprenorul.
A trecut cu succes peste intervenția chirurgicală
Doar în ultimii ani, unitatea spitalicească a fost dotată cu aparatură de ultimă generație cu care pot fi efectuate intervenții chirurgicale minim invazive.
E clar că simptomatologiile sunt diferite, nu pot să mă exprim în numele tuturor. Ca sfat le-as da tuturor să fie pozitiv, să aibă încredere în personalul medical. În salonul în care eram eu internat mai era o doamnă care venise tocmai din Timișoara, deci nu e imposibil. Știu că spitalul din Iași primește cazuri din toată țara fără a refuza pacienți. Am rămas impresionat de atmosferă, de modul în care sunt tratați pacienții, de dotările existente în spital, a mai spus pacientul.
În funcție de diagnostic și de gravitatea sa, medicii neurochirurgi folosesc cele mai noi metode de tratare a bolilor de la nivelul creierului, iar perioada de recuperare este redusă extrem de mult.
Abia mă trezeam din anestezie, eram conștient perfect, fără nicio durere, eram dus spre zona de ATI, am început să râd pentru că mi s-a părut colosal ca după o operație pe creier totul este ok, nu-mi pierdusem nici memoria. Emoțiile au fost mai mari și ajunsesem în zona de Terapie Intensivă, mai ales de patul pe care stăteam pentru să se adapta după pozițiile pacientului. I-am mulțumit domnului doctor Eva și vreau să le recomand tuturor să meargă la controale periodice pentru că este foarte foarte important. Eu am descoperit boala într-o fază incipientă și poate că este mai dur dar este foarte important pentru că prin ele se face prevenție, a mai spus Răzvan Zvorișteanu.
Secția de Terapie Intensivă a spitalului a fost dotată cu aparatură de ultimă generație și va fi inaugurată în curând.
Urmează să inaugurăm o secție de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) modernă, dotată cu aparatură medicală de ultimă generație și de spații renovate cu materiale utilizate la unități medicale de elită din Europa și din lume. Au fost efectuate lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare. Spitalul ca atare, dincolo de clădire, reprezintă oameni, vieţi omeneşti salvate. Noile echipamente, de ultimă generație permit monitorizarea strictă a fiecărui pacient, având şi un sistem de ventilaţie ce filtrează aerul la fiecare 12 minute, acest sistem elimină 99,99% din particulele dăunătoare din aer. Cred că toate eforturile care s-au depus în ultimii ani au reuşit să atingă scopul pentru care spitalul a fost creat, acela de a salva vieţi omeneşti. Estimăm în perioada următoare o reducere a infecţiilor nosocomiale în spital şi menţinerea la un nivel cât mai acceptabil. Spitalul poate asigura o şansă maximală pacienţilor care se adresează, a declarat șef lucrări Lucian EVA, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.