Pericol epidemiologic la spitalul Sf Maria! Medicii pun în pericol sănătatea pacienţilor

Managementul şi actul sanitar defectuos de la Spitalul de Pediatrie Sf Maria pune în pericol sănătatea pacienţilor. Măsurile de protecţie anti-Covid sunt ignorate chiar de cadrele medicale. Medici puţini pe secţii, pelerinaj şi buluceală de halate la sandwich şi cafea. Zeci de copii cu aparţinători, îngrămădiţi pe vreo zece scaune. Mulţi dintre ei, fără nicio mască de protecţie. Medicii din triajul epidemiologic, tocmai acea zonă tampon împotriva viruslui COVID-19, poartă măştile sub bărbie, într-o totală sfidare adusă sănătăţii copiilor bolnavi. Toate acestea nu sunt efectele virusului, ci ale prostiei şi lipsei de profesionalism din partea angajaţilor Spitalului de Copii Sf. Maria

0
1411

La Spitalul de Copii din Iaşi nu se respectă nicio măsură de protecţie sau de distanţare socială, iar obligativitatea purtării de măşti este respectată doar în afişele care tapetează fiecare intrare. Mai grav este că la acest spital din subordinea Consiliului Judeţean condus de pesedistul Maricel Popa, cel care a sărăcit bugetul judeţului pentru o fantomatică luptă împotriva COVID-19, nu funcţionează nici măcar puterea exemplului. Medicii care deservesc triajul epidemiologic poarta măştile de formă, sub nas. În schimb, urlă la părinţii copiilor care aşteaptă în soare, la peste 40 de grade, ….să fie mai răsfiraţi.

 

40 de bolnavi îngrămădiţi pe câţiva metri pătraţi la Ortopedie

Maşinile aparținătorilor care vin cu copii bolnavi la spitalul din Tătăraşi sunt direcţionate către LIDL. Micii pacienţi, indiferent de afecţiune, sunt coborâţi în stradă, în faţa barierei. În incintă au acces doar maşinile medicilor, ale piloşilor, ale celor care scapă câţiva lei în mâinile agenţilor de pază şi cele ale Consiliului Judeţean care mai scot la preumblat moaştele vreunui funcţionar blazat, care îşi face de lucru pe şantierul din interiorul spitalului. Câteva etaje ale spitalului sunt închise. Pentru reparaţii. Afişul monstruos cu faţa lui Maricel Popa a fost înlocuit cu un alt banner imens amplasat pe faţada spitalului, acesta acoperind pătrunderea luminii naturale în saloanele etajelor 4,5 si 6. Întreaga activitate medicală destinată pacienţilor din afara unităţii este comprimată la parter- urgenţe medicale şi Ortopedie în aripa principală, şi o altă secţie mutată în aripa administrativă. Pe holul de la Ortopedie, peste 40 de copii cu mâinile şi pcioarele ghipsate, cu părinţii aferenţi lângă ei, aşteaptă să fie chemaţi. Umilinţă şi inconştienţă. Mulţi dintre copii nu poartă mască. Singura care mai încearcă să răsfire acest grup compact este femeia de serviciu, care se preumblă de colo colo cu mâinile în buzunare.

 

Bebeluş cu mâna luxată, tratat la nonurgeţe

Medicii parcă au intrat în pământ. Mariana Focşa aşteaptă cu bebeluşul care are o mânuţă luxată, de la ora 8. Două ore în cap.

Noi îi atenţionăm de fiecare dată sa păstreze distanţarea socială, dar fiind un aflux foarte mare de pacienţi şi spitalul fiind în lucrări de reabilitare, multe dintre secţii s-au mutat. Pacienţii nu înţeleg. Dacă unii au programare la 10, ei vin încă de la ora 7 jumate, opt. Tot timpul este medic acolo, dar doctorii mai au şi urgenţe pe saloane, drept pentru care sunt nevoiţi să amâne consultaţiile nonurgenţe”, a spus Cătălina Ionescu, medic primar pediatru şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Dacă un bebeluş de câteva săptămâni cu mâna fracturată nu este o urgenţă medicală, atunci actul medical la Sf. Maria chiar se face după ureche. Cât despre COVID, în cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, relaxarea şi inconştienţa criminală este la ea acasă.

3 4 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments