Prorectorul USAMV Iaşi, prof. univ. dr. Liviu Miron, confirmat pozitiv cu Covid-19

Prorectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, prof univ. dr. Liviu Miron, a fost confirmat cu Covid-19.

0
555

Prof. univ. dr. Liviu Miron a fost confirmat cu noul coronavirus

Din informaţiile deţinute de reporterii Cotidianului BZI pare că acesta a fost la o delegaţie la Timişoara pe zona de învăţământ doctoral. În urma testului pe care şi l-a făcut a fost declarat pozitiv cu noul coronavirus. De precizat că acesta este asimptomatic.

Profesor universitar din Iași, în echipa coordonată de medicul Rafila pentru găsirea cauzelor apariției COVID-19

Moment important pentru mediul academic ieșean, în lupta cercetătorilor și specialiștilor din România pentru găsirea cauzelor apariției COVID-19! Societatea de Microbiologie este o comisie care are în plan demararea unui proiect care să cerceteze de unde a plecat coronavirusul și cum pot fi găsite soluții care să conducă inclusiv la găsirea unui vaccin. În cadrul acesteia a fost cooptat și prof. univ. dr. Liviu Miron, fost decan la Medicină Veterinară și actual prorector cu cercetarea științifică la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. De asemenea, acesta oferă explicații legate de posibilitatea ca animalele să fi transmis la om virusul

La nivel național, profesorul și medicul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, are în plan demararea unui proiect care să cerceteze de unde a plecat coronavirusul. Aceasta ar urma să caute soluții care să conducă inclusiv la găsirea unui vaccin. În cadrul acesteia a fost cooptat și prof. univ. dr. Liviu Miron, fost decan la Medicină Veterinară și actual prorector cu cercetarea științifică la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.
„Nu există nicio bază științifică, la acest moment, că acest virus s-a transmis la om de la animale”

În acest context, universitarul ieșean oferă explicații legate de posibilitatea ca animalele să fi transmis la om virusul.

„Nu există nicio bază științifică, la acest moment, că acest virus s-a transmis la om de la animale! Știm bine că, inițial, cei care s-au îmbolnăvit au fost vânzătorii de animale care erau în piața din Wuhan, de unde a plecat virusul… Acum, este o posibilitate de peste 80 la sută ca de la acel lililiac să fi provenit infecția, doar că ceva lipsește, și nu are încă o explicație științifică, legată de modul în care s-a transmis coronavirusul la om. Să nu uităm că de câteva sute bune de ani, chinezii mânâncă liliac, așa că sunt încă multe necunoscute.

Apoi, pe tot acest fond, să știți că sunt în discuții, având în vedere că fac parte dintr-o comisie de specialiști de la București ce este coordonată de profesorul și medicul Rafila, ce are în intenție să demareze un proiect de cercetare care să caute soluții ce pot să conducă inclusiv la găsirea unui vaccin anti COVID-19! Vorbesc despre o analiză prin care să vedem, alături de alți colegi din țară, dacă coronavirusul s-a transmis de la animal la om. Trebuie să fim atenți la ceea ce spunem acum, să ne ferim de fake-news-uri și de alte supoziții… Important este să facem analize științifice riguroase și apoi să dăm verdicte sau informații…”, a punctat profesorul Miron.

3 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments