Republica Moldova, prin presedintele Igor Dodon, actioneaza impotriva cetatenilor sai. Liderul separatist de la Tiraspol, primit ca șef de stat la Chișinău. Dodon a scuipat pe mamele și soțiile care și-au pierdut apropiații în războiul moldo-rus.

0
210

Nu trece o zi fara ca Republica Moldova sa nu actioneze intr-un mod evident si sfidator prin sistemul sau politic si administrativ impotriva cetatenilor lor.

Cronica zilei de 28 iulie 2020, ilustreaza pe deplin esenta bizara si absurda a acestei constructii statale despre care unii cetateni inca se incapatineaza sa creada ca este independenta si ca functioneaza in interesul poporului.

Cazul 1:

Presedintele Igor Dodon il primeste la resedinta de vara de la Condrita, ca pe un egal al sau, pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Si unul, si altul sunt niste interpusi ai Moscovei. Krasnoselski, un fost militian, a creat in ultimele saptamani probleme artificiale in zona de securitate de pe Nistru, instaland in mod abuziv catevaposturi suplimentare de control, de ordinul zecilor. Dodon se preface ca ca rezolva cu Krassnoselski aceste probleme. Dodon trateaza nesstingherit cu un uzurpator, dovedit fiind el insusi, de nenumarate ori, ca un tradator al intereselor Republicii Moldova in raport cu Federatia Rusa.

„După ce, la ordinul lui Dodon, MAI și-a bătut joc de veteranii de război de pe Nistru, târându-i cu fața pe asfalt, astăzi același Dodon recidivează, călcând în picioare Constituția și toate actele normative naționale și internaționale cu privire la regimul neconstituțional de la Tiraspol, reprezentanții cărora, identificați pe teritoriul R. Moldova, urmează a fi arestați”.

„Pentru prima dată, după 1990, este comis un asemenea act de sfidare completă a independenței și suveranității R. Moldova, a statalității însăși, atât de mult „apărată” de stânga prorusă. Prin aducerea liderului separatist la Chișinău, într-o vizită ca pentru un șef de stat, Dodon a pângărit memoria celor căzuți la război, a scuipat în mamele și soțiile care și-au pierdut apropiații pe câmpul de luptă în războiul moldo-rus”, potrivit reprezentantilor miscarii unirea.

Cazul 2:

Consiiul Superior al Magistraturii il numeste in functia de presedinte a Curtii de Apel Chisinau pe judecatorul care a invalidat in 2018 legerile locale din Chisinau. Numitul Vladislav Ciuma este propus in aceasta functie, chiar daca decizia respectiva a creat grave probleme de imagine Republicii Moldova pe plan international, pe langa nedreptatea propriu-zisa care i-a fost facuta la ceea vreme unui lider al opozitiei de la Chisinau, caruia i s-a retras mandatul de primar al Chisinaului, obtinut in conditii legale.

Cazul 3:

Premierul Ion Chicu admite amanarea alegerilor prezidentiale, stabilte pentru 1 noiembrie, facand trimitere la cauze care ar depinde de incidenta coronavirusului in Republica Modova. Se presupune ca superiorul direct al premierului, Igor Dodon, are nevoie de mai  mult timp pentru a-si asigura un nou mandat la Presedintie, acesta fiind motivul real al incercarii celor doi de a muta ziua  alegerilor catre o data cat mai indepartata si foarte convenabila pentru Dodon.

In aceste si in alte cateva conditii absurde si nedrepte de existinta zilnica, aspiratia romanilor din Republica Moldova de unire cu Romania este nu doar explicabila, dar devine si legitima.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments