Este vorba de Papa emerit Benedict al XVI-lea, care a devenit „extrem de fragil”, din cauza bolii care se manifestă la nivelul feței. Acesta suferă de erizipel, boală infecţioasă caracterizată printr-o tumefacţie roşiatică.
„Potrivit biografului Peter Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil. Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris Passauer Neue Presse.
Ultima oară, Seewald l-a întâlnit pe fostul Suveran Pontif sâmbătă la Roma, pentru a-i prezenta biografia, potrivit cotidianului german. „În timpul acestei întâlniri, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a completat Peter Seewald.
Prima călătorie din 2013, în iunie
Papa Benedict al XVI-lea şi-a vizitat fratele mai mare Georg, care era bolnav, în Germania, în iunie, marcând prima călătorie în afara Italiei de la demisia sa neaşteptată în 2013. A fost o vizită foarte inspirată, pentru că Georg Ratzinger a murit două săptămâni mai târziu.
Cei doi fraţi au fost hirotonisiţi în aceeaşi zi, în iunie 1951 şi legătura lor foarte strânsă nu mai era un secret pentru nimeni. Benedict al XVI-lea este primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani după ce a invocat motive de sănătate. După acel moment care a făcut ocolul lumii şi despre care s-a făcut şi un film, Benedict al XVI-lea a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican.
Erizipelul este o boală infecţioasă acută a tegumentului, determinată de streptococi beta hemolitici din grupul A. Boala a provocat epidemii în secolul trecut. Când e localizat la nivelul feței apar tumefieri și deformări, fiind esențială respectarea tratamentului impus de medici.