Video Fostul primar al Iasului, 5 ani cu executare! Gheorghe Nichita devastat de sentinta judecatorilor

Fostul primar al Iașiului a luat șpagă 1,5 milioane de euro într-un singur contract

0
2489

ACTUALIZARE ORA 19:00. Gheorghe Nichita este dus, la această oră, cu escorta Poliției, în arest. El urmează să fie încarcerat în Penitenciarul Iași. Mai mulți polițiști au ajuns, miercuri seara, la locuința lui Nichita, imediat după ce judecătorii au dispus ca fostul primar al Iașului să stea cinci ani în închisoare.

"Veți fi ultimul primar al Iașului care ajunge la închisoare?"Nichita doar a râs, la întrebarea asta, dar tare aș fi fost curios ce crede.

Publicată de Ionut Benea pe Miercuri, 5 august 2020

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iasului, a fost condamnat azi, in sentinta definitiva la 5 ani de inchisoare cu executare. Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti.

El a fost acuzat de procurori, ca a cerut mita 10% dintr-un contract semnat de primariu cu UTI.

In acelasi dosar a fost condamnat si omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, la opt luni de inchisoare cu suspendare.

Fostul primar din Iasi, Gheorghe Nichita, a fost condamnat definitiv, miercuri, 5 august, la 5 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie cu executare de Curtea de Apel Bucuresti, potrivit deciziei instantei. In faza de fond a procesului, fusese condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita.

In acelasi dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a fost condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare. Acuzatiile DNA: In decembrie 2015, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghe Nichita, a presedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdareanu, a vicepresedintelui UTI Mihail Tanasescu, a directorului SC Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.Nichita a fost acuzat de luare de mita, iar Tiberiu Urdareanu,  Gabriel Mardarasevici si Mihail Tanasescu de dare de mita. Nichita a fost acuzat ca a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China. Dupa ce a facut un pas inapoi ca urmare a implicarii in dosarul de coruptie, Gheorghe Nichita, fost vicepresedinte PSD la nivel national, a devenit in primavara anului 2017 consilier al presedintelui CJ Iasi, Maricel Popa.

In decembrie 2016, Nichita a incercat sa ajunga in Parlament, candidand la Camera Deputatilor pe lista PRU, partidul lui Bogdan Diaconu.

Fostul primar PSD mai este implicat intr-un dosar penal, in care a fost trimis in judecata in noiembrie 2015. In acest dosar, procurorii l-au acuzat ca ar fi utilizat Politia Locala pentru a-si urmari fosta iubita. Alaturi de Nichita, au fost deferiti justitiei fostul director al Politiei Locale Iasi Liviu Hliboceanu si un fost sef de serviciu din institutie.

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments