Pregătiri pentru începerea școlii. Primăria Municipiului Iași va investi sume importante pentru ca școala să înceapă în cele mai sigure condiții

0
77

Dacă situația epidemiologică o va permite, elevii vor merge la școală în schimburi, o parte vor fi prezenți în sălile de curs iar cealaltă parte se va conecta online. Pentru ca orele să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, municipalitatea va face investiții importante în ceea ce înseamnă infrastructură școlară pentru ca fiecare elev să poată accesa învățământul online.

Suntem în scenariul verde la limita celui galben pe care îl prognozăm că nu îl vom atinge dar luăm în calcul și această variantă. În acest scop, având în vedere situația în care am putea interveni și cu scenariul galben care presupune un învățământ alternativ cu prezența în sala de curs cu prezența în mediul online a celeilalte părți din clasă. Am reușit să punem o sumă considerabilă care dublează suma de investiții pe care am învățământ de 12,6 milioane de lei fără fonduri europene. Această sumă are trei componente: dispozitive electronice în sala de curs pentru transmisie video și audio a cursului către elevi, achiziția a 3.000 de tablete conectate în sistem de internet cu cartelă. Vor deservi elevilor care provin din familii defavorizate care nu își permit o conexiune și o tabletă. Și achiziția de măști de protecție, separat de cheltuielile pentru substanțele de dezinfectat, sume care sunt alocate pentru noul an școlar și care sunt disponibile și în momentul de față, a declarat primarul Mihai Chirica

Centrele de educație online costă 7,5 milioane de lei, tabletele 2,8 milioane de lei iar măștile 1,5 milioane de lei și 2,3 milioane de lei cele mari. În total sunt aproximativ 12,6 milioane de lei.

Nu facem rabat de la nicio achiziție publică, nu facem rabat de la sistemul național de achiziții publice. Toată lumea trebuie să știe că Primăria Municipiului Iași în circa 15 zile intenționează achiziția de măscuțe – două milioane de unități, 3.000 de tablete și sisteme de funcționare online care înseamnă camere de luat vederi, microfon cu lavalieră care să permită deplasarea profesorului și celelalte elemente tehnice privind transmisia, a mai spus primarul.

De asemenea, se caută soluții împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Iași pentru a se găsi săli de clasă suplimentare pentru unitățile care nu îndeplinesc anumite norme.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCTP Iași are cele mai noi mașini de intervenție pentru tramvaie și autobuze
Articolul următorJoburi zombie, sprijin european și falimentarea sistemului de pensii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments