Contract ‘bombă’ de 45 milioane de euro. Nume grele implicate în cursa pentru bani

Se dau lupte grele în justiție între ‘magnații’ din domeniul construcțiilor pentru obținere contractului de 45 de milioane de euro acordați Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

0
195

Anul acesta, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a scos la licitație proiectul de extindere și recompartimentare a secției de Neurochirurgie în valoare de aproximativ 45 de milioane de euro. Inițial, licitația a fost câștigată de SC Constructii Erbașu, societate reprezentată de omul de afaceri Cristian Erbașu. Însă, firma Medicare Technics, societate legată de fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a contestat procedura, iar CNSC a dispus reanalizarea ofertelor.

În momentul de față disputa așteaptă să fie soluționată de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj. Printre subcontractorii firmelor care își dispută acest contract se numără fostul PDL-ist turdean, Gabriel Silagyi, omul de afaceri Alexandru Vârgolici, conectat la afacerile Hexi Pharma și alți oameni de afaceri implicați în business-uri controversate, conform celor de la gazetadecluj.ro.

Una dintre clădirile de pe strada Pasteur nr. 3-5, unde se află în prezent Compartimentul de Medicina Muncii, va fi extinsă, recompartimentată și transformată în viitoare secție de neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean Cluj.

Proiect se ridică la 45 de milioane de euro și în același imobil va funcționa și Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, care are clinica în subordine, din suma totală de 45 de milioane de euro, aproximativ 30 milioane de euro vor acoperi serviciile de proiectare și execuția lucrărilor de construcții, iar restul de 15 milioane de euro vor fi investiți în dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație.

La licitație s-au înscris două oferte: una venită din partea SC Construcții Erbașu SA și MEDICARE TECHNICS. Autoritatea contractantă a stabilit, inițial, că licitația ar trebui să fie câștigată de SC Construcții Erbașu în baza faptului că oferta lor a fost mai bună.

Însă, SC Medicare Technics a contestat rezultatul licitației, iar CNSC a dispus reevaluarea ofertelor.

”Admite contestația formulată de MEDICARE TECHNICS SA, în contradictoriu cu SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CLUJ și anulează rezultatul procedurii, consemnat în raportul procedurii și adresele de comunicare a rezultatului procedurii, în partea ce privește evaluarea ofertei declarate câștigătoare.

Obligă autoritatea contractantă, ca, în termen de 20 zile lucrătoare de la primirea prezentei decizii, să continue procedura de atribuire, cu reevaluarea ofertei depuse de CONSTRUCȚII ERBAȘU SA, conform considerentelor reținute în motivare. Pe cale de consecință, respinge, ca nefondată, cererea de intervenție formulată de CONSTRUCȚII ERBAȘU SA. Respinge, ca nefondată, cererea autorității contractante de acordare a cheltuielilor de judecată”, arată decizia CNSC.

Disputa pentru contractul de 45 de milioane de euro s-a transformat într-un proces care se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Afaceri fără nicio problemă anchetate de procurori

SC Construcții Erbașu este reprezentată de omul de afaceri Cristian Erbașu.  Este unul dintre oamenii de afaceri controversați care deține societăți comerciale abonate la contractele publice ale instituțiilor statului. În urmă cu câțiva ani, sediul companiei Erbașu a fost ținta anchetatorilor de la Direcția Generală Antifraudă și poliție.

Continuarea aici …

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments