Dezastrul lasat în urmă de şeicul comunal Dodan, un trântor de lux tipic al administraţiei rurale

Noi dezvăluiri ale locuitorilor din Costuleni, întregesc adevărata faţă de japcar al primarului Mirică Dodan. Parcul dendrologic din satul Cozia riscă să piară. La fel şi căminul cultural din inima acestui parc. La preluarea mandatului erau aprobată documentaţia pentru salvarea acestor două atracţii ale comunei, dar Dodan le-a abandonat într-un sertar. Altele erau priorităţile mercantile ale edilului. Două puţuri construite pentru captarea apei în Cozia au fost înfundate de primar la începutul mandatului. Nici acum localitatea nu are reţea de apă potabilă. În schimb, pentru imaginea sa există destul bani la buget pentru pâine şi circ. Anul trecut a organizat o paraghelie de şeic comunal cu focuri de artificii şi 25 de feluri de mâncare. Ultima achiziţie din bani publici, respectiv cele 200 de tablete, s-a făcut la suprapreţ, iar gadgeturile nu pot fi folosite pentru că au dimensiunile unui telefon şi nu există internet

0
975

Nepăsarea unui arivist traseist, care başca este şi un paria în localitatea ieşeană Costuleni, a accentuat distrugerea unor simboluri ale zonei. În cei 4 ani care s-au scurs de când a fost ales primar, Mirică Dodan nu a avut tăria de a-şi asuma niciun proiect curajos pentru continuitatea calitativă a vieţii acestei comunităţii care l-a ales la cârma ei cu încredere şi speranţa în mai bine.

Un parc dendrologic în inima căruia bate o bătrână casa de cultura a fost abandonat de administraţia Dodan pentru ca în conştiinţa acestuia, cultura, educaţia şi mediul nu au fost niciodată elemente primare pentru dezvoltarea Costuleniului, ci prioritare a fost doar parandărăturile administrative, licitaţiile cu dedicaţie, asigurarea de joburi la buget pentru neamuri şi slugoi.

Paraghelii cu focuri de artificii şi 25 de feluri de mâncare

Primarul Dodan nu a intenționat niciodată sa salveze acest parc, măcar printr.un parteneriat public privat sau concesiune. Practic, acest bun aflat în patrimoniul și administrarea primăriei Costuleni, nici nu a făcut vreodată obiectul vreunei intenții de conservare.

Parcul, care este un monument al naturii, a fost abandonat în mandatul lui Dodan. Acum, în parc se pasc animale şi se taie copaci. Nimeni nu se interesează de soarta lui. La fel şi în cazul căminului cultural, care este o ruină”, a spus Dumitru Harabagiu, fostul primar al comunei.

Dacă pentru dezvoltarea comunei nu a ridicat un deget, pentru imaginea sa, Dodan nici nu a clipit atunci când a fost vorba să dea atacul la banii publici.

Anul trecut, de Zilele Comunei, Dodan a amenajat un parc de distracţii de peste  3000 de metri pătraţi, cu lăutari din ţară şi de peste Prut, focuri de artificii, discotecă în aer liber şi locuri de servit masa cu peste 25 de feluri de mâncare.

Investiţii distruse de Dodan

Nici la acest moment, sate arondate comunei Costuleni nu au rețea de apă potabilă. O investiţie demarată de fostul primar, Dumitru Harabagiu, a fost distrusă în mod premeditat de Dodan.

La Cozia, când am predat mandatul în 2016, era amenajat un puţ pentru captarea apei. Acolo am vrut sa avem aducțiune cu apa prin cădere. Imediat după ce a venit Dodan la Primărie, acest puţ a fost astupat. Ca orice bun mobil, trebuia conservat pana la obținerea unei finanțări, dar Dodan a preferat sa distrugă o investiție deja începută”, ne-a declarat Harabagiu Dumitru.

Capac de 7000 de lei la tabletele pentru elevi

Unul dintre exemplele care ilustrează cel mai bine  ignoranță față de populația școlară, de viitorul acestei comune, este achiziția netransparentă de tablete pentru elevi. Acest impostor a achiziționat la preţ dublu față de prețul pieței, un număr de 200 de tablete liliputane, de dimensiunea unui telefon.

A luat 200 de tablete de 7 inci, de dimensiunile unui telefon. Ce sa facă un copil pe o astfel de tableta? Mulţi dintre părinţii care au fost chemaţi sa li se distribuie pentru copii, le-au refuzat din start. Nu au vrut sa fie părtași la hoția primarului, mai ales ca preţul de achiziţie a unei astfel de tablete a fost de 700 lei, dublu fata de preţul de pe piaţă. La o simplă căutare după caracteristicile produsului, am găsit acelaşi model la 350 lei, pe EMag, a declarat Alexandru Sbirnea, un localnic din Costuleni.

Atât aceste noi dezvăluiri, cât şi cele relatate în materialele anterioare ne îndreptăţesc la o singură întrebare, aflată şi pe buzele locuitorilor din Costuleni- pentru ce plăteşte comuna Costuleni peste 10.000 lei pe lună pentru a ţine un trântor de lux în funcţia de primar al unei comune de a cărei soartă nu este interesat?

3.2 5 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments