PNL Iași exclude orice alianță cu PSD

0
140

A venit vremea negocierilor pentru partidele care au obținut o majoritate la alegerile locale 2020. PNL Iași va lua în calcul, cel mai probabil, o alianță cu USR-PLUS așa cum s-a întâmplat la București. Primarul Mihai Chirica a transmis faptul că USR și PMP sunt principalele partide cu care vor exista discuții și că orice decizie luată va fi pentru susținerea proiectelor Iașului.

USR face parte din opțiunile noastre pentru primele discuții, alături de PMP. Sunt două formațiuni care, în mare parte, au susținut și victoria de la București, Iașul fiind al doilea municipiu ca mărime al acestei țări și are nevoie să-și contureze un drum similar cu Capitala. Este legitim să vedem în această manieră lucrurile. Este adevărat că vor urma și alte competiții electorale, unde într-o manieră civilizată fiecare luptă pentru voturi, dar pentru alegerile locale, lucrurile au luat sfârșit și avem obligația morală față de ieșeni să ne apucăm de muncă, Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Cei din PNL exclud orice variantă de a purta un dialog cu reprezentanții PSD.

Așa cum am repetat în perioada anterioară este exclusă o guvernare prin aliantă cu PSD. Asta nu înseamnă că ei nu pot avea ideile lor pe care să le susțină și nu înseamnă că trebuie să excludem din start orice colaborare. Au o idee bună care consideră că este bună, că trebuie implementată. Ei au fost votați de un număr de ieșeni și de acei ieșeni nu pot fi uitați, prin urmare și ieșenii care au votat cu PSD trebuie să fie ascultați încontinuare. Eu sunt primarul tuturor ieșenilor, motiv pentru care îi vom asculta și pe ei, a mai spus primarul.

Costel Alexe a declarat într-o conferință de presă că noile echipe de la Consiliul Județean și Primăria Municipiului Iași vor milita pentru dezvoltarea orașului și a județului.

Dorim să avem alături de noi oameni care să susțină proiectele județului Iași, de aceea răspunsul meu este da, vrem să ne vedem cu președinții celor două formațiuni politice, USR-Plus și PMP pentru a constitui o majoritate cât se poate de largă astfel încât în următorii patru ani să nu avem nici măcar o sincopă în ceea ce privește dezvoltarea municipiului și județului. Sunt patru ani vitali, patru ani în care dincolo de exercițiul financiar care începe anul viitor,  fonduri guvernamentale, fonduri de relansare economică, ieșenii au nevoie de o echipă care să le susțină proiectele. Orice colaborare cu PSD, fie că vorbim de Consiliul Județean, Primăria municipiului Iași sau toate celelalte UAT-uri din județ este exclusă! Nu avem ce discuta cu principalul dușman politic al nostru și al ieșenilor, care a contribuit la starea de degradare în care ne aflăm astăzi, a spus Costel Alexe.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPasajul subteran din zona Palatului Culturii prinde contur. Primăria Iași organizează două licitații pentru studiile de fezabilitate
Articolul următorÎn șapte școli din județul Iași vor fi suspendate cursurile din cauza noilor îmbolnăviri cu COVID-19
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments