PRO ROMÂNIA IAȘI DOREȘTE CREAREA UNUI PARTENERIAT ÎNTRE MEDIUL DE AFACERI ȘI AUTORITĂȚILE IEȘENE PENTRU DEZVOLTAREA PE TERMEN LUNG A ECONOMIEI LOCALE

0
57
Sorin Avram Iacoban

Un oraș care gândește pentru viitor, și nu doar pentru prezent, este unul care își pune în valoare mediul de afaceri și investește în acesta. Din păcate, această idee nu a fost înțeleasă până acum de administrația Municipiului Iași sau, și mai rău, nu a fost aplicată în mod asumat și predictibil.

De ce ar ignora politicienii ieșeni mediul de afaceri? Răspunsul este simplu. Pentru că investițiile în această zonă sunt pe termen lung și produc rezultate reale după ani întregi de la inițierea proiectelor. Mai clar, majoritatea proiectelor nu sunt gata până la următoarele alegeri.

Acest lucru nu este negativ pentru comunitate, ba chiar din contră. Însă, conducătorii care țin mai mult la funcțiile proprii decât la binele orașului au căutat întotdeauna să investească banii în lucruri care sunt vizibile imediat și care pot fi corelate direct cu mandatul lor. S-au limitat la un avantaj electoral imediat – este mai ușor să te lauzi cu faptul că ai plombat gropile de pe o anumită stradă, decât că începi să implementezi un proiect care va genera rezultate peste 4-5 ani.

Viziunea mea este că această abordare este una greșită. Strategia Primăriei Iași ar trebui să funcționeze invers: stimulezi mediul de afaceri – ajungi să colectezi mai multe taxe și impozite – ai bani pentru proiecte mai mari, mai utile pentru comunitate. Încurajarea zonei de business din Municipiul Iași este decisivă, pentru că aduce cu sine mai multe locuri de muncă, o mai mare infuzie de capital în oraș și Zona Metropolitană Iași și ajunge, în final, să ofere șansa de a trăi decent mai multor persoane.

De aceea, o mare dorință a mea este ca, după ce voi fi ales, să mă consult constant cu sectorul privat, pentru a-i înțelege mai bine nevoile și a găsi împreună soluții.

Voi pune la dispoziția antreprenorilor o platformă prin care să își expună ideile de dezvoltare a zonei de business în Iași. Acestea vor fi analizate de un grup de specialiști independenți (aleși dintre oamenii cu reputație profesională recunoscută de comunitate), iar, dacă ideile sunt realizabile și sustenabile financiar pe termen lung, Primăria și Consiliul Local vor sprijini antreprenorii să le pună în practică. Autoritățile locale dispun de îndeajuns de multe resurse și mijloace pentru a face asta (investiții, spații de producție, scutiri sau reduceri de la plata impozitelor locale etc.).

Astfel, cu ajutorul ideilor oamenilor cu inițiativă și cu implicarea administrației locale, Municipiul Iași ar putea să devină mult mai relevant din punct de vedere economic decât în prezent, inclusiv la nivel internațional.

Trebuie să ne propunem ca, în bugetul local, ponderea taxelor și impozitelor pe venit, provenite din mediul privat, să crească în fiecare an cu un procent semnificativ. Asta nu pe seama creșterii nivelului obligațiilor de plată, ci pe fondul dezvoltării afacerilor și a rezultatelor financiare pozitive ale acestora. Ar fi cel mai bun indicator al dezvoltării durabile a mediului de business ieșean.

Programul politic al PRO România Iași demonstrează că preocuparea noastră pentru mediul de afaceri nu este determinată de un avantaj electoral temporar, ci are ca scop implementarea unor proiecte care să ajute pe termen lung antreprenorii ieșeni și, implicit, orașul.

Votați candidații PRO România la Primăria Iași și Consiliul Local Iași, poziția 6 de pe buletinul de vot la alegerile din 27 septembrie 2020!

 

Sorin Avram Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Iași

Comandat de Pro Romania – filiala Iasi, executat de SC Mandum Consulting SRL, site: www.7est.ro. Cod mandatar financiar 21200010

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNumărul cazurilor de COVID-19 a crescut. 70 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de igienă
Articolul următorRochița de pandemie a lui Carmen Iohannis. Cum a evoluat ținuta școlară în garderoba Primei Doamne
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments