Scenariul roșu pentru școala din comuna Bivolari. Elevii din anumite comune din județul Iași vor învăța atât online, cât și la școală

0
226

Mai este puțin timp până când clopoțelul va suna pentru începerea noului an școlar. Din păcate, nu pentru toți elevii pentru că Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis un raport de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus  iar unele comune au o rată mare a numărului de cazuri. Școala din comuna Bivolari va face orele exclusiv online pentru că aici au fost înregistrate foarte multe cazuri de infectări cu SarsCov2.

Direcția de Sănătate Publică Iași ne-a transmis situația privind rata de îmbolnăvire pentru fiecare UAT, în funcție de care vom derula abilitățile de deschidere a noului an școlar. La acest moment, din situația transmisă pentru cele 217 școli din județul nostru se configurează că vor începe activitățile fie pe scenariul verde fie pe scenariul galben 216 unități. O singură școală din județ va merge în funcție de această rată de incidență la 1.000 de locuitori pe scenariul roșu. Este vorba despre comuna Bivolari, a spus prof.dr. Genoveva Farcaș, inspector șef ISJ Iași.

În mare parte, școlile din județ au achiziționat tablete și laptopuri pentru ca elevii să poată participa la orele de curs.

Toate unitățile de învățământ din municipiul Iași, prin raportare de incidență la 1.000 de locuitori care este 1,22, toate aceste unități de învățământ vor începe școala pe scenariul galben. Aici aș vrea să fac o precizare. Faptul că noi în cursul zilei de astăzi vom informa fiecare unitate administrativ-teritorială, fiecare unitate de învățământ cu privire la rata de incidență. În funcție de acest indicator dar și în corelație cu particularitățile locale, cu infrastructura, cu resursele umane de la nivelul fiecărei unități de învățământ, până pe data de 10 septembrie, fiecare școală prin consultarea Consiliului de Administrație prin implicarea reprezentanților părinților va decide scenariul pe care va merge. Pe data de 10 septembrie toate scenariile propuse ne vor fi transmise Inspectoratului Școlar, vom analiza, vom da aviz noi și Direcția de Sănătate Publică, iar ulterior Comitetul pentru Situații de Urgență va dispune hotărârea conform căreia anul școlar începe în fiecare unitate de învățământ, a spus prof.dr. Genoveva Farcaș, inspector șef ISJ Iași.

În afara municipiului Iași sunt alte 12 UAT-uri în care școala va începe pe scenariul galben rata de incidență fiind cuprinsă între 1-3 la 1.000 de locuitori. Este vorba de școlile din comunele Bârnova, Ciurea, Lețcani, Mircești, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Șipote, Ungheni, Valea Lupului și Tomești.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAdevărul despre iubirea dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu
Articolul următorAmantlâc în politică! Consilieră PNL, prinsă în timp ce își înșela soțul cu un membru PSD. Ce a declarat soțul după ce i-a văzut
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments