Spitalul Mobil din Lețcani a primit autorizarea DSP

0
98
Spitalul mobil Iasi

După luni de așteptare, cel mai mare spital mobil COVID-19 va putea începe activitatea. Spitalul Mobil de la Lețcani are 250 de paturi, din care 103 de Terapie Intensivă și astăzi a primit autorizația de funcționare, emisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, la solicitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectări.

Ieri, conducerea spitalului a adus ultimele documente necesare obținerii autorizației. Ele au fost analizate de specialiștii din Direcția de Sănătate Publică. S-a constat că sunt îndeplinite toate condițiile și astăzi a fost eliberată autorizația sanitară de funcționare pentru secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Documentul stipulează faptul că „sunt îndeplinite prevederile reglementărilor sanitare în vigoare”, motiv pentru care Spitalul mobil COVID-19 va funcționa ca secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase.

Dacă vom avea la dispoziție această gură de oxigen în ceea ce privește numărul de paturi și numărul lor este generos, atât pentru zona de confirmați cât și pentru zona de Terapie Intensivă. Va fi o relaxare din punct de vedere psihologic a medicilor care lucrează la patul bolnavului și o relaxare din punct de vedere a percepției pe care pacientul poate să o aibă în ceea ce privește condițiile hoteliere, a spus prof.univ.dr.Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments