Un început de an școlar atipic. 23.000 de elevi din județul Iași mai au nevoie de tablete și laptopuri

0
121
Scoala gimnaziala Butea

Liniște, măști și dezinfectante. Începutul anului școlar a fost unul complet diferit pentru elevi, părinți și profesori. Este prima oară când elevii nu au mai venit cu flori pentru doamnele învățătoare și profesoare, pentru că noile reguli nu mai permit astfel de gesturi. La nivelul municipiului Iași, mai toate școlile și-au primit cu brațele deschise elevii, însă pentru o parte din elevii din mediul rural, orele vor începe online.

Pentru toți elevii din județul Iași școala a început, pentru aproximativ 130.000 de elevii din județul nostru. Unitățile de învățământ respectă hotărârea luată în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, aproximativ 55% dintre școli mergând pe scenariul verde, cu prezența fizică a elevilor la școală, 44% dintre școlile ieșene merg pe scenariul galben prin prezența fizică alternată de învățarea în sistem online și pentru pentru 1% activitatea se desfășoară în sistem exclusiv online, a spus prof.dr.Genoveva Farcaș, inspector șef ISJ Iași.

Nici măcar autoritățile locale nu au găsit bani pentru a cumpăra tablete pentru toți elevii din mediul rural. Acum, Inspectoratul Școlar caută soluții pentru ca școala online să ajungă și în cele mai sărace comune.

A fost o preocupare deopotrivă a unităților de învățământ dar și a reprezentanților autorităților publice locale, în a identifica soluții pentru dispozitivele electronice astfel încât încât în contextul în care învățarea ar trebui să se mute în online, sperăm că acest lucru să nu se întâmple cât de curând, toți elevii să dispună de tablete sau de laptopuri. Dintr-o estimare realizată la nivelul Inspectoratului Școlar aproximativ 23.000 de elevi mai au nevoie de aceste dispozitive. În continuare se fac eforturi pentru achiziționarea acestor instrumente. La nivelul instituției Inspectoratului Școlar în acest moment facem o centralizare a datelor din școli pentru a putea și noi, nu doar școlile și a le distribui către acele unități, sunt cu prioritate acelea din mediul rural, a mai spus prof.dr.Genoveva Farcaș.

Toate măsurile au fost luate pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus atât a elevilor cât și a cadrelor didactice. La nivelul județului Iași au fost înregistrate câteva cazuri și în învățământ.

Avem într-adevăr la nivelul județului Iași trei cadre didactice spitalizate și cinci cadre aflate în carantină sau în izolare. Pentru aceste situații, directorii unităților de învățământ au identificat soluția unui alt coleg profesor care să fie încadrat pe orele disponibile sau în contextul în care cadrul didactic se află în izolare acasă, se poate continua cu același cadru didactic însă în sistem online. În acest context, școlile trebuie să își restructureze orarul școlar, a conchis inspectorul șef.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCum arata si cat costa viziera de protectie de lux lansata de Louis Vuitton
Articolul următorMaricel Popa: Strigător la cer! Peneliștii au transformat fondul de rezevă al țării în pușculița lor electorală!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments