Cinci pacienți au primit o șansă de la viață. Doar într-o singură săptămână au fost efectuate cinci intervenții de transplant de rinichi

0
184
transplant

În anul 2020 la Iași au fost efectuate 33 de intervenții de transplant de rinichi atât de la donator viu cât și de la donator cadaveric. Doar cinci dintre ele au fost efectuate săptămâna aceasta la Spitalul Clinic C.I.Parhon din Iași. Pe listele de așteptare sunt peste 500 de pacienți care fac săptămânal dializă și trăiesc cu speranță că vor reuși să primească vestea că au găsit un donator compatibil.

Sunt cinci intervenții de transplant de rinichi efectuate în această săptămână. Este un număr mare dar în același timp este un număr în linie cu toate elementele de anul acesta, activitatea Centrului de Transplant nu s-a oprit în niciun moment. Sunt 33 de intervenții efectuate în cursul anului până în prezent și din fericire, pacienții sunt în continuare în evaluare, a declarat conf.univ.dr.Ionuț Nistor, purtător de cuvânt la Spitalul Parhon din Iași.

Echipe mixte au participat atât la intervențiile de prelevare a organelor cât și la cele de transplantare.

Pentru ultimii doi, fiind un donator cadaveric, sunt pacienți de pe lista de așteptare a centrului din Iași cu o doamnă pacientă de 46 de ani din județul Neamț care făcea dializă din 2017 și al doilea pacient este un bărbat de 57 de ani din județul Iași care și el era în programul de dializă din 2017, intervențiile de transplant sunt în desfășurare în prezent și sperăm ca toate lucrurile să evolueze favorabil. Primele două au fost efectuate ieri iar rinichii au fost transplantati unor pacienți de 52 și 56 de ani din județul Iași și județul Botoșani . Ambii pacienți erau în program de dializă cronica de peste șase ani de dializa. Cea de-a treia intervenție a fost de la mama la fiu, pacienta având 53 de ani, iar primitorul 34 de ani din județul Bacău, a mai spus conf.univ.dr. Ionuț Nistor.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentNumărul studenților cazați în cămine s-a înjumătățit anul acesta
Articolul următorVitamina care te ajută să treci cu bine peste COVID-19
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments