Cum să cumpărați un televizor – ce aveți nevoie să știți

La început, a ști cum să cumperi un televizor poate părea cel mai evident lucru din lume. Găsești un televizor, plătești și îl duci acasă, nu?

0
114

Totuși, lucrurile nu sunt atât de ușoare. Există o gamă largă de televizoare, fiecare oferind propria combinație unică de tehnologii de ecrane, viteză de procesare, algoritmi, suport HDR, rezoluții și multe altele – ceea ce înseamnă că găsirea televizorului potrivit pentru dvs. va necesita mai mult efort decât alegerea primului televizor pe care îl vedeți.

Am adunat cele mai importante întrebări pe care să vi le puneți atunci când cumpărați un televizor nou, de la dimensiunea ecranului, la forma sa și alte lucruri de care aveți nevoie.

1. Alegeți o dimensiune a ecranului

Gama de dimensiuni de ecran disponibile astăzi este imensă, cuprinzând totul, de la 35 cm la mai mult de 250 cm. Deci, cum îți dai seama de dimensiunea potrivită pentru tine?

Există câteva dimensiuni mai frecvent întâlnite. 140 cm este dimensiunea emblematică a televizorului în zilele noastre, în care sunt disponibile majoritatea modelelor. Televizoarele de 165 cm sunt destul de solicitate, de asemenea, alături de câteva modele în dimensiuni de 190 cm, deși veți avea nevoie de mult spațiu pentru ele. Dimensiunile mai mici, cum ar fi de 80 și 100 cm, se pot încadra mai ușor în spații mai înguste și nu vă vor domina casa la fel de mult.

Vă recomandăm să luați măsurile peretelui sufrageriei (sau oriunde intenționați să îl puneți) pentru a vă asigura că dimensiunile acestui televizor se vor potrivi acolo unde doriți (numărul de cm este lungimea diagonală a ecranului televizorului, de la colțul de jos până la colțul superior de pe cealaltă parte.)

De asemenea, este importantă și distanța la care veți sta de televizor este importantă. Vă recomandăm să vă asigurați că dimensiunea ecranului este aproximativ dublul distanței dintre TV și scaun. Pentru un televizor de 100 cm, de exemplu, veți dori să fiți așezat la aproximativ 2 m. Cu siguranță puteți înghesui un ecran mai mare într-un spațiu mai mic – aceste calcule sunt destul de conservatoare – deși rețineți că ar putea fi destul de dominant.

 

2. Montare pe perete sau pe comodă

Mulți oameni cred că și-ar dori să își monteze pe perete noile televizoare plate. Cu toate acestea, cercetările sugerează că, atunci când vine vorba de montare în sine, puțini dintre noi chiar o fac.

De cele mai multe ori, televizorul ajunge să fie plasat fie în bibliotecă, fie pe o comodă TV cu sertare, ce poate ascunde cu ușurință orice cabluri inestetice.

Dacă totuși sunteți sigur că vă doriți să montați televizorul pe perete, există câteva lucruri de luat în considerare. În primul rând, amintiți-vă că televizorul va fi montat drept, pe perete – și, prin urmare, un pic mai departe de orice scaun – așa că s-ar putea să doriți să măriți dimensiunea ecranului.

În al doilea rând, luați în considerare televizoarele concepute pentru a fi utilizate cu suporturi cu profil ultra-redus, astfel încât să iasă cât mai puțin posibil în evidență pe perete.

Sau, având în vedere că multe televizoare nu sunt livrate cu suporturi de perete incluse, dacă doriți să puteți alege dintr-o selecție largă de opțiuni de montare, căutați un televizor cu poziții de șurub de montare pe perete compatibile cu Standardul industrial VESA.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont dacă vă gândiți să montați un televizor pe perete este unghiul de vizualizare, în special cele verticale.

 

3. Curbat sau plat

Televizoarele curbate sunt mult mai puțin frecvente acum decât au fost în ultimii ani. Aproape toți producătorii, în afară de Samsung, au decis că acestea nu mai sunt de actualitate.

Dacă doriți să cumpărați un televizor foarte mare și / sau veți sta destul de aproape de ecran, modul în care imaginea de pe un ecran curbat intră în viziunea dvs. periferică poate face experiența de vizionare puțin mai captivantă. Ecranele curbate urmează și forma ochiului, făcând, fără îndoială, colțurile imaginii să pară mai clare decât pe televizoarele plate. În plus, ecranele curbate tind să sufere mai puțin din cauza pierderii culorilor și a contrastului, atunci când sunt privite dintr-un unghi.

Cu toate acestea, există și probleme cu televizoarele curbate. În primul rând, tind să distorsioneze orice reflecții de pe ecran, ca să acopere mult mai mult din ecran decât ar face-o un televizor plat. În al doilea rând, dacă priviți dintr-un unghi cu mult mai mare de 20-25 de grade, imaginea poate începe să pară distorsionată.

 

În cele din urmă, dacă nu stați în poziția optimă (de exemplu, dacă sunteți prea îndepărtat sau în lateral), televizoarele curbate pot distorsiona geometria imaginii.

4. Conexiuni și porturi

Principalele conexiuni pe care trebuie să le căutați sunt HDMI-urile, porturile USB și suportul multimedia.

Încercați să obțineți cel puțin trei porturi HDMI, dar fiți atent și la specificații. Cu televizoarele 4K, încercați să luați un televizor cu v2.0 HDMI, mai degrabă decât v1.4 HDMI – așa cum majoritatea vor face în mod natural – pentru a garanta cea mai largă compatibilitate cu echipamentele actuale și viitoare. Pentru a fi compatibil cu viitorul conținut de 8K sau jocuri 4K la rate de cadre mari (120Hz), veți dori cel puțin un port HDMI 2.1.

Porturile USB sunt utile atât pentru redarea multimedia (în special fotografii și videoclipuri) stocate pe unitățile USB, cât și, cu unele televizoare, pentru înregistrarea pe un hard disk USB atașat. Căutați cel puțin două și, în mod ideal, trei porturi USB.

Majoritatea televizoarelor au acum porturi Wi-fi și Ethernet încorporate, astfel încât să le puteți conecta la internet. Totuși, nu toate televizoarele vă permit să utilizați aceste conexiuni de rețea pentru a accesa multimedia stocate pe alte dispozitive din rețeaua dvs.

Așadar, dacă aceasta este o caracteristică dorită, asigurați-vă că televizorul pe care îl cumpărați îl acceptă. Rețineți, de asemenea, că unele televizoare acceptă suplimentar comunicarea Bluetooth cu dispozitive externe.

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments