Nike ocupă 9 din cele 10 locuri ai celor mai bine vânduți pantofi sport din 2020

0
148

Deși în prima parte a anului 2020, s-a înregistrat o scădere a vânzărilor de încălțăminte sport, anumite modele și brand-uri au înregristrat câștiguri substanțiale. Dintre acestea, în top 10, 9 poziții sunt deținute de modele ale companiei americane Nike.

Nike Inc., fondată în 1964 de către Bill Bowerman și Phil Knight sub numele de Blue Ribbon Sports, este una dintre cele mai bine cotate firme producătoare de articole sportive și vestimentare. Brand-ul îmbracă unii dintre cei mai mari sportivi ai lumii, precum Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe, LeBron James, Rafael Nadal, Serena Williams, Simona Halep, Tiger Woods, Russel Wilson și mulți alții.

De curând, fotbalistul Neymar, care a fost sponsorizat toată cariera sa de către Nike, a renunțat la contract pentru un altul mai avantajos din partea brand-ului nemțesc Puma. Noul contract este de aproximativ 25 de milioane de euro, depășind cu mult contractele lui Ronaldo și Messi (adidas). Astfel, produse ce fuseseră deja gândite sub brand-ul Nike x Neymar nu vor mai fi lansate.

Adidasi Nike emag.ro oferte

Cu toate acestea, compania nu pare a fi afectată câtuși de puțin, ocupând 7 din top 10 cu adidași Nike și încă 2 poziții cu adidași sub brand-ul Jordan. Iată cum arată top-ul și ce modele de adidași Nike s-au vândut cel mai bine anul acesta:

10. Nike Air Max 90

Acest model de adidași Nike este inspirat din modelul original Nike Air Max, cunoscut pentru confortul și culorile contrastante. Tehnologia Nike Air se bazează pe o ”pungă” de aer sub presiune, tare dar totuși flexibilă, care conferă mai multă flexibilitate și confort fără a compromite structura pantofului. Face ca talpa să fie mai elastică, impactul cu solul să fie mai mic și păstrează adidasul ușor, ceea ce ii face perfecți pentru mers îndelungat.

9. Jordan I High OG

Air Jordan I este poate una dintre cele mai cunoscute modele de adidași Nike sub brandul Jordan. Interesul pentru acest model a crescut datorită mini-seriei din 10 părți, ”The Last Dance”,  ce îl urmărea pe Michael Jordan și echipa Chicago Bulls în timpul sezonului din 1997 și 1998. Încălțările sunt de tip high-top și sunt inspirați ca și formă din celebrii adidași de basketball.

8. Jordan 13 Retro

Jordan 13 Retro ar putea fi unii dintre cei mai repede vânduți adidași Nike. Mai bine de 40000 de perechi au fost vândute în iunie după ce acest model a fost readus la viață în mai 2020. A fost a 3-a oară când modelul a fost readus pe piață, celelalte dăți fiind în 2005 și 2010.

7. Adidas NMD R1

Ocupând poziția 7 într-un top dominat de adidași Nike, Adidas NMD R1 este unul dintre cei mai bine vânduți pantofi sport ai brand-ului în acest an. Sunt pentru femei și sunt fabricați dintr-un material textil ce permite piciorului să respire.

6. Nike Air VaporMax Flyknit 3

Acest model de adidași Nike este cunoscut pentru design-ul slip-on și materialul textil ce permite piciorului să respire. Tehnologia VaporMax oferă amortizare pe întreaga suprafață a tălpii.

5. Nike Revolution 5

Special creat pentru alergare, acest model de adidași Nike vine într-o varietate de stiluri pentru femei, bărbați și chiar și copii. Sunt fabricați dintr-o pânză ce permite piciorului să respire și sunt ușori, fiind perfecți pentru alergare sau pentru mers îndelungat.

4. Nike Air VaporMax Plus

Bazați pe pantofii pentru alergare lansați în 1998, acest model de adidași Nike sunt perfecți pentru cei ce vor să combine stilul cu confortul. Ca și perechea prezentată mai sus, și aceștia au tehnologia VaporMax încorporată în talpă, ceea ce le conferă un design unic, dar și extra confort.

3. Nike Air Max 97

Cunoscuți pentru design-ul lor vălurit, Nike Air Max 97 sunt printre preferații pasionaților de sneakers. Sunt foarte confortabili datorită tehnologiei Nike Air, dar au și un design unic și futurist ce poate completa orice ținută cu ușurință.

2. Nike Air Max 270 React

Un alt model clasic de adidas Nike, Nike Air Max 270 React vin într-o multitudine de variante de culori. Sunt ușori și foarte confortabili datorită pernei de aer din zona călcâiului (Nike Air). Majoritatea variantelor au culori contrastante, fiind un model de adidași perfect pentru cei cărora nu le este frică să se exprime.

1. Nike Air Force 1 Low

Cu siguranță unul dintre cele mai bine vândute modele de adidași Nike și reprezentativ pentru companie, Nike Air Force 1 reprezintă o variantă modernă și actualizată a modelului clasic. Vine într-o varietate de stiluri, dar modelul cel mai cunoscut este cel low-cut pe culoarea alb. Aceștia vor rămâne probabil, pentru mult timp, în topul celor mai bine cumpărați adidași, fiind incredibil de versatili și potrivindu-se oricărui stil vestimentar. Să nu uităm că inclusiv tenismena Serena Williams a făcut un fashion statement pe covorul roșu de la Met Gala purtând o pereche de adidași Off-White x Nike Air Force 1 ”Volt”.

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments