Numărul cazurilor grave este în creștere, iar spitalele ieșene sunt aproape ocupate. Stocurile cu Remdesivir se epuizează

0
72

Creșterea numărului de infectări din ultimele zile a făcut ca numărul paturilor din spitalele din Iași să fie aproape de zero. Medicii spun că multe din cazuri sunt grave și au nevoie de condiții de Terapie Intensivă. Dificil este și în cazul tratamentului cu Remdesivir și el problematic întrucât stocurile sunt reduse.

Este ușor de făcut o previziune pentru că dacă 5% dintre noile infectări ajung în secțiile de Terapie Intensivă este clar că încă în perioada următoarelor două săptămâni numărul celor internați în Terapie Intensivă va crește. La Iași lucrăm la parametrii maximi în ceea ce privește zona de confirmați. Astăzi s-au făcut 11 externări, acele locuri vor fi ocupate iar în Terapie Intensivă în momentul de față avem două locuri libere pentru că din nefericire au fost două decese dar în spital există pacienți cu potențial de agravare. Deci acele două locuri nu vor rămâne libere pentru o lungă perioadă de timp. Sperăm să se operaționalizeze cele șase paturi de ATI la Spitalul CFR, a spus prof.univ.dr.Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași.

La nivel european există o criză a tratamentului Remdesivir folosit pentru pacienții cu COVID-19, motiv pentru care personalul medical face un apel către populație să folosească măștile de protecție.

Remdesivir se epuizează şi vom încerca să folosim alte asocieri de medicamente. Istoric vorbind, noi am îngrijit pacienţii fără Remdesivir, având că avem o experiența mult mai mare, o gamă mult mai mare de medicamente, posibilitatea utilizării medicaţiei anticuagulante, a altor anticorpi cum ar fi plasma hiperimuna, vom şti să ne resetăm, astfel încât să putem da îngrijirea cea mai bună pacienţilor. Există un cumul de parametri cum ar fi începutul anului şcolar şi nu mă refer aici la actul strict didactic ci la alte activităţi conexe, perioada începutului anului universitar, alegerile locale, socializare, atunci trebuie să ne gândim ca din acest moment, purtarea măştii inclusiv în spaţiile deschise, respectarea distanţei fizice, spălarea cu apă şi săpun, devin condiţii esenţiale pentru cee a ce se va întâmpla. Pe lângă infecţia vom avea şi alte virusuri care vor putea fi prezente în acelaşi timp, pe lângă virusul gripal exista alte virusuri care toate ataca pe calea aparatului respirator. Pacienţii cu comorbilitati vor fi cei mai afectaţi, a mai spus prof.univ.dr.Carmen Dorobăț.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments