Pași mici pentru deschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani. A fost depusă documentația pentru avizul de la Apele Române

0
143

Spitalul Mobil de la Lețcani nu poate primi pacienți încă pentru că îi mai lipsesc anumite avize. Săptămâna trecută au fost despuse documentațiile pentru avizele de la Apele Române și APM pentru a urgenta procedurile întrucât spitalele fac față cu greu numărului mare de pacienți.

Am reevaluat capacitatea de paturi atât pentru Terapie Intensivă cât și pentru spitalele suport COVID, precum și capacitatea Spitalului de la Lețcani de a prelua în viitorul aproapiat a componentei de ATI cât și de cazuri ușoare și medii. S-a evaluat capacitatea actuală, precum  și secții exterioare, pregătim și șase paturi pentru ATI la Spitalul CFR și reevaluarea la Spitalul de Neurochirurgie și aparatura necesară care poate fi mobilizată la un anumit moment, a spus ministrul Nelu Tătăru.

Investiția pentru Spitalul Mobil de la Lețcani se ridică la 13,2 milioane de euro, din care Consiliul Județean a alocat 10 milioane de euro, iar restul de 3,2 au fost primiți de la Consiliul Județean Neamț.

Un spital suport COVID gestionează un numărde paturi pentru că structura este pe un număr mai mic de paturi, în secții exterioare sau în izolatoare, repartiția lor se face într-un mod diferit deci nu vor putea fi folosite toate cele 250 de paturi pentru o patologie tip COVID. El poate fi folosit la o capacitate maximă în contextul altei patologii, a mai spus ministrul Sănătății.

Spitalul va prelua în mare parte activitatea spitalelor suport COVID-19.

Documentația pentru avizul de la Apele Române și avizul de la APM au fost depuse ieri după-amiază. Căutăm soluții dar i-am asigurat pe cei de la DSP și pe toți managerii de spitale în calitatea mea de președinte ales și de minsitru vom face tot ce stă în putință  să punem în funcțiune acel spital, Costel Alexe, președintele ales al Consiliului Județean Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments