Peste 30 de hectare de zarzavat au fost distruse de grindină în zona Târgu Frumos

0
340

O ploaie torențială cu gheață a distrus zeci de hectare de culturi în zona Târgu Frumos și alte câteva hectare de solarii. Agricultorii spun că zarzavatul de toamnă a fost afectat de ploaia de sâmbătă după amiază și că speră să poată recupera măcar o parte din pagube. Vorbim despre culturi de mărar, pătrunjel și praz.

Au fost două șuvoaie de gheață, neașteptate pentru luna octombrie. Noi avem în zonă suficiente sistem antigrindină dar cine s-a așteptat? Folia mai subțire are urme de la gheață iar la căldură pocnește și picura înăuntru, iar picurătura influențează recolta și o strică. În câmp a distrus mărar, pătrunjel, praz, a declarat Feodorov Eusehnie, directorul executiv al Asociației Producătorilor de Legume din Târgu-Frumos-ECOLEG.

Anul 2020 a fost unul dificil pentru agricultură din cauza secetei. Ministerul va acorda subvenții substanțiale pentru cei care au înregistrat pierderi importante. Subvențiile sunt de 925 de lei pentru un hectar de grâu, secară – 925 de lei, orz – 912 de lei, ovăz – 772 de lei și 1.002 de lei pentru un ha de rapiță.

Mă bucuram că printre răzoare se seamănă grâul de toamnă și acum plouă. Acum nu știu cât o să ne permită ploaia, că utilaje sunt și moderne. Doamne ajută să fie ploaie că e pâinea cea de toate zilele, să fie pe masă, a mai spus Feodorov Eusehnie.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentUn bărbat de 42 de ani a fost dat dispărut. Poliția face un apel către comunitate
Articolul următorCaz cutremurător la Iași! Mediator sanitar, ucis cu zile de sistemul Auschwitz de la Spitalul Spiridon
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments