Regulile de care trebuie să ții cont când cumperi un laptop ieftin

0
146

Oricât de ieftin ar fi un laptop, tot trebuie să îți faci temele. Cu alte cuvinte, trebuie să te documentezi temeinic. Ideal ar fi ca laptopurile ieftine să fie schimbate la fel de frecvent precum un laptop mai scump. Asta înseamnă că trebuie să obții maximum de calitate și de performanță dintr-un buget mai limitat. De aceea, am pregătit câteva reguli de care trebuie să ții cont atunci când ești înconjurat de oferte pentru laptopuri ieftine.

Stabilește scopul laptopului

Sunt laptopuri pentru orice și pentru oricine. De la laptopuri de gaming la ultrabook-uri mici, subțiri și ușor de transportat. Tu pentru ce vrei un laptop nou? Pentru jocuri? Sau doar pentru task-urile de la muncă? Pentru divertisment? Sau pentru editare foto și video? Sau poate o combinație de mai multe din cele de mai sus? E bine să pleci la drum având foarte clar în minte la ce îl vei folosi. Astfel, vei ști ce specificații să cauți pentru ca laptopul să facă față cu brio la ceea ce vei cere de la el. â

Fixează un buget și ține-te de el

Este foarte ușor să pornești de la o sumă și să te lași sedus de laptopuri care par doar puțin mai scumpe. Chiar dacă tentația este mare, ține cont că un laptop ieftin poate avea portițe de upgrade de care poți profita ulterior. Dacă ai pornit la drum cu bugetul depășit, îți va fi mult mai greu să îți aduci laptopul la performanța pe care ți-o dorești cu adevărat. Așa că fixează-ți bugetul și ține-te de el, oricât de tentante ar fi alte oferte

Mergi la sigur cu un brand de renume

Sunt câteva branduri de mare încredere, atunci când vine vorba de laptopuri: HP, ASUS, Dell, Apple, Acer… Probabil ultimul tău laptop a fost produs tot de unul dintre aceste nume. Așadar, fie că ai fost foarte mulțumit de el, fie că dorești unul mai bun, rămâi în acest spectru de branduri. Ai garanția unei calități verificate și a unei performanțe dovedite de vânzările făcute de aceștia în timp.

Evită magazinele lipsite de notorietate

Cu alte cuvinte: nu fi încă un exemplu de țeapă dată pe internet. Chiar dacă ți se pare un chilipir, nu achiziționa un laptop second hand sau dintr-o sursă dubioasă, de pe site-urile de anunțuri. Poți achiziționa laptopuri online, dar mergi pe mâna unui magazin de încredere, care-ți oferă garanții și care te poate asigura că orice problemă ai putea întâmpina, fie imediat după cumpărare, fie în perioada de garanție, poate fi remediată.

Vox populi

Când cumperi laptopuri, mai ales modele ieftine, nu doar lista de specificații contează. Producătorii vor spune că fiecare laptop este minunat. Din păcate, acest lucru este departe de adevăr, fiecare laptop potrivindu-se mai mult sau mai puțin nevoilor tale. Marile magazine online au rubrica de review-uri la vedere și ar trebui să-ți fie foarte ușor să verifici ce calități sau ce neajunsuri are produsul dorit de tine. Asta se aplică și la laptopuri, desigur. Citește ce spun ceilalți posesori ai laptopului pe care ai pus ochii și, în funcție de ce informații găsești, decide-te asupra unuia sau altuia dintre modelele preferate. Magazinele online încurajează exprimarea opiniilor, fie bune sau rele. Review-urile realizate de profesioniști sunt încă o sursă bună de documentare când vine vorba de căutarea de laptopuri. Așadar, informează-te!

Alege laptopuri cu sistem de operare inclus

Vremea torrentelor a trecut. Pirateria nu mai este o variantă. Chiar dacă vei plăti puțin mai mult, orientează-te spre laptopuri cu sistemul de operare preinstalat. Având în vedere ofertele din ziua de azi, găsirea unui laptop cu sistemul de operare inclus este floare la ureche. Iar suma plătită în plus este cu siguranță mai mică decât bătăile de cap pe care ți le-ar da un sistem de operare piratat, atunci când vine vorba de upgrade-uri sau găsirea de coduri și codec-uri. Asta pentru a nu mai vorbi de beneficiile când vine vorba de securitate.

Chiar dacă alegi un laptop fără sistem de operare, poți găsi atât distribuții Linux gratuite (dacă te pasionează), cât și licențe Windows la prețuri incredibil de mici. Trebuie doar să te documentezi temeinic.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments