S-a defectat stația de oxigen de la Spitalul mobil Lețcani. Spitalul de Recuperare va acorda suport până când va fi remediată defecțiunea

0
168
Spitalul Mobil de la Leţcani

Începând de vineri, la Spitalul mobil de la Lețcani au fost internate primele cazuri de COVID-19, forme medii și ușoare. Însă, deocamdată, nu pot fi aduse aici cazurile grave pentru că stația de oxigen s-a defectat. Reprezentanții Euronest explică această eroare prin faptul că pentru cele patru stații de oxigen s-ar fi realizat un by-pass pentru ca ele să funcționeze simultan și nu pe rând, așa cum ar fi fost concepute. Având în vedere această situație și pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, Primăria Municipiului Iași a anunțat că Spitalul de Recuperare va acorda suport acestor pacienți.

Singurul spital din Iași în care se mai poate organiza asistență medicală de terapie intensivă pentru pacienții critici Covid 19 este Spitalul de Recuperare. Prin urmare, soluția identificată a fost să deschidem 6 posturi în compartimentul de ATI al secției de ORL de la Spitalul de Recuperare Iași pentru cazurile diagnosticate cu Covid 19, inclusiv pentru cazurile critice, care necesită un astfel de tratament. Având în vedere că la Spitalul de Recuperare Iași s-a constatat că poziționarea secției în arhitectura spitalului permite crearea de circuite separate, fără să afecteze restul activității spitalului și, deocamdată, se fac intervenții elective, care pot fi temporizate, fără risc pentru pacienți, s-a propus ca până la repararea instalației de oxigen de la Spitalul Letcani să funcționeze în regim special ATI-ul de la Secția ORL a Spitalului de Recuperare Iași, a transmis primarul Mihai Chirica.

Compartimentul de Terapie Intensivă din cadrul Secției exterioare a Spitalului de Boli Infecțioase Spital mobil Lețcani este deocamdată cu 24 de paturi.

În cadrul contractului de furnizare pentru Spitalul mobil au fost prevăzute și livrate patru fabrici de oxigen, patru generatoare individuale. La solicitarea utilizatorului s-a realizat un by-pass în așa fel încât cele patru fabrici să poată lucra împreună nu separat. Înțeleg că s-a produs la acest by-pass o eroare joi. A fost ulterior remediată de firma care a realizat by-pass-ul. Suplimentar lucrăm la achiziționarea și instalarea la Spitalul mobil a unui rezervor și a unei rampe de încărcare pentru oxigen, pentru asigurarea back up-ului și a dotărilor pentru cele 103 paturi, a spus Alina Popa, directorul Euronest.

Pentru asigurarea condițiilor de funcționare se vor aduce, sub formă de împrumut, șase ventilatoare și se vor detașa medici și asistenți medicali de ATI de la alte spitale.

Joi după amiază s-a produs o defecțiune majoră la stația de oxigen de la Spitalul mobil de la Lețcani, care până în momentul de față nu a putut fi remediată. Se preconizează că în decurs de o săptămână sau cel mult două. În cazul în care nu poate fi rezolvată, s-au înaintat demersurile pentru a aduce un stocator de oxigen, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Citește și …

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPoliția Română a dat cea mai mare amendă din istorie unui șofer! Iar carnetul e suspendat până în 2024! Ce a făcut
Articolul următorLocuri din ce în ce mai puține în spitale pentru bolnavii cu COVID-19. Tratamentele folosite au stârnit discuții între medici
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments