Activitatea ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț va fi relocată

0
69

O comisia mixtă, formată din reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Neamț, Consiliului Județean Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț au identificat un spațiu în care ar putea funcționa și reloca întreaga activitate a Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Neamț.

“În acest sens vă pot spune că am identificat spațiu la nivelul etajului 4, secția de Obstetrică și Ginecologie, care are dotări moderne și a fost refăcută în anul 2014 prin fonduri de la Banca Mondială. Această secție este avizată I.S.U și există circuite medicale. Hotărârea comisiei mixte este ca secția A.T.I să fie relocată la etajul 4, iar secția Obstetrică și Ginecologie să fie relocată la nivelul etajului 5. Se va putea funcționa cu aproximativ 8 paturi pe A.T.I și alte două paturi pe A.T.I în cadrul U.P.U. “,  a declarat George Lazăr, prefectul Județului Neamț.

În această locație lucrările de construcție sunt finalizate într-un grad de aproximativ 80% și în regim de urgență ele pot fi continuate și recepționate într-un termen de aproximativ 45 de zile. În acest spațiu identificat, secția A.T.I va funcționa cu un număr de aproximativ 15 – 17 paturi, în condiții de siguranță totală și într-un spațiu modern realizat la standarde europene.

“Am solicitat Consiliului Județean Neamț să aloce resursa financiară necesară finalizării lucrării la acest spațiu în regim de urgență și să găsească soluții tehnice, respectiv să contracteze imediat specialiști în vederea finalizării lucrărilor. În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, asigur că vom oferi tot sprijinul pentru ca aceste lucrări să poată fi contractate de îndată, în regim de urgență. Suplimentar, am solicitat prin intermediul Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență Neamț, Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, suport pentru alocarea unei Unități Mobile de Terapie Intensivă și personal medical necesar asigurării funcționării acesteia (2 medici, 6 asistenți medicali) în vederea operaționalizării activității la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. De asemenea, s-a aprobat inițierea demersurilor de alocare din rezervele strategice ale Departamentului pentru Situații de Urgență a unui număr de șase ventilatoare de terapie intensivă”, a declarat George Lazăr, prefectul Județului Neamț.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMaricel Popa, președintele PSD Iași: În anul 2024 România va dispune de spitale publice la standarde europene, de o rețea națională de spitale regionale, ca și de centre de îngrijire a persoanelor vârstnice și îngrijire la domiciliu.
Articolul următorAmbasadorul Statelor Unite ale Americii în România s-a aflat într-o vizită oficială în Municipiul Iași. Americanii vor ca cea mai saraca regiune din tara noastra sa aiba sosea si cale ferata moderna care sa lege Moldova de autostrada Via Carpathia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments