Linie dublă de gardă la Spitalul din Lețcani

0
168
Doctors and nurses taking care of patients in ICU. Team of frontline coworkers are treating man and woman. They are at hospital during COVID-19.

Plenul Consiliului Județean Iași a votat într-o ședință extraordinară crearea a două linii de gardă pentru Spitalul de la Lețcani. Propunerea a venit în sprijinirea actului medical și a faptului că este nevoie de personal atât pentru compartimentul de Terapie Intensivă cât și pentru cel de boli infecțioase.

Se aprobă înființarea a doua linii de gardă, una în specialitatea boli infecțioase una in specialitatea ATI, pentru secția exterioară Spital Mobil/Modular din containere de logistica medicală pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii COVID-19 la nivelul REGIUNII NORD-EST a Spitalului Clinic de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” lași, cu încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli alocat, se arată în hotărârea CJ.

Medicii spun că prin crearea a două linii de gardă, se va putea supraveghea mult mai bine fiecare pacient, 24 de ore din 24.

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași are spitalul de la Lețcani. Fiind în subordinea Consiliului Județean orice act care vizează parte de administrație, parte de organizare de personal și inclusiv, parte financiară trebuie avizate de plenul Consiliului Județean. La situația la care vă referiți este vorba despre aprobarea celor două linii de gardă care trebuie să acopere activitatea pe cele două tronsoane și aici mă refer secția de 70 de paturi care îngrijește pacienți confirmați și la secția de Terapie Intensivă care funcționează cu 18 paturi. Este vorba de gardă de Terapie Intensivă și de o gardă de boli infecțioase, o altă specialitate pentru a putea asigura o asistență medicală la nivelul pacientului 24 de ore din 24, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentHainele comode și lejere sunt în trend de sărbători
Articolul următorRomânia a ajuns ruşinea Europei! Ne-am făcut de râs în toată Uniunea Europeană
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments