Maia Sandu data ca castigatoare a prezidentialelor din Republica Moldova, de casele de pariuri

0
151

Doua case de pariuri au anuntat cotele pentru alegerile prezidentiale din Republica Moldova, care vor avea loc duminica, 15 noiembrie. Cu o zi inainte de alegeri, Maia Sandu este favorita, cota ei scazand la un minim de 1.35, ceea ce ar insemna o probabilitate implicita de castig de 74%.

Aceeasi casa de pariuri i-a acordat lui Igor Dodon cota de 3.00.

La alta casa de pariuri, Maia Sandu are cota 1.45, in timp ce Igor Dodon este cotat la 2.65.

Maia Sandu, liderul opozitiei, a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova.

Presedintele in exercitiu al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, si candidatul Partidului Actiune si Solidaritate, pro-europeana Maia Sandu, se vor confrunta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, potrivit datelor prezentate de Comisia Electorala Centrala (CEC).

Maia Sandu a refuzat orice dezbatere electorala cu oponentul ei in cele doua saptamani premergatoare turului II.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute luni, 9 noiembrie, Maia Sandu a afirmat ca Igor Dodon „toarna minciuni, ameninta primari si functionari publici, invrajbeste societatea si seamana ura”.

„Cu asemenea personaj nu mai avem ce discuta. (…) Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii, despre actele de coruptie, schemele in care este implicat (…). Dupa alegeri voi cere insistent ca (Igor Dodon) sa fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis”, a declarat Maia Sandu.

Dodon, care candidează ca independent, dar care este susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a declarat că „valorile lui Ştefan” trebuie păstrate în Republica Moldova.

Liderul de la Chişinău a acuzat opoziţia că „nu are programe” şi „nu ştie ce să facă pentru oameni”.

„Peste câteva zile trebuie să luăm o decizie importantă. Unde şi cum se va mişca Republica Moldova. Noi am făcut o campanie electorală curată, onestă”, a mai declarat Igor Dodon.

La mitingul electoral din Chişinău au participat aproximativ 1.000 de susţinători ai actualului preşedinte.

Maia Sandu a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale cu 36,16 la sută din voturi, în vreme ce Igor Dodon a obținut 32,61 la sută din voturi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments