Nu mai există paturi care au posibilitatea administrării oxigenului pentru pacienții cu forme medii

0
127

Starea de sănătate a victimelor incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț este în continuare gravă. Medicii fac toate eforturile pentru a le salva viețile având în vedere faptul că sunt persoane diagnosticate cu COVID-19. Pacienții sunt internați la Secția exterioară de la Lețcani.

Mai sunt două locuri la Secția de Terapie Intensivă de la Lețcani. În momentul de faţă, cei şase pacienţi care au venit de la Spitalul Judeţean Neamţ, din nefericire, îşi păstrează aceeaşi stare generală gravă. Să sperăm că toate strădaniile noastre nu sunt zadarnice, dar nu depinde întotdeauna rezultatul final nu doar de aportul nostru medical, ci şi trebuie să ajute terenul organismului pe care există boala respectivă, a transmis prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași.

În ceea ce privesc internările pacienților cu COVID-19, medicii spun că locurile din spitale rămân în continuare limitate.

La Iaşi, este o problemă patul care are posibilitatea aprovizionării cu oxigen, și nu mă refer la pat de ATI. În momentul de faţă, nu mai există paturi care au posibilitatea administrării oxigenului pentru pacienţi care nu sunt de terapie intensivă. De aceea, din nou rugăm pacienţii care stau acasă nu stea până în ultimul moment, chiar dacă sunt tineri, adică în momentul în care încep să facă febră 38-39 de grade sau cum spun ei că simt că nu mai pot respira. Când încep să aibă o tuse chinuitoare, încep să aibă dureri musculare, dureri musculare, tuse, este bine să apeleze medicul de familie şi chiar triajul Spitalului de boli infecţioase, a mai spus prof.dr. Carmen Dorobăț.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments