Se caută soluții pentru amenajarea unei noi Secții de ATI la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț

0
33

Pentru că întreaga clinică de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență a ars în incendiul de sâmbătă seara, în care zece pacienți și-au pierdut viața și alte șapte persoane se află în stare gravă, între care și medicul de gardă, autoritățile au transmis o hotărâre prin care se va constitui o comisie. Aceasta va avea misiunea de a identifica în unitatea medicală un spațiu în care să fie amenajat un compartiment de Terapie Intensivă unde ar putea fi tratați pacienții aflați în stare gravă.

Se aprobă constituirea unei comisii mixte care să identifice un spațiu în care să poată fi amenajată și să funcționeze Secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, cu un număr cât mai mare de paturi (aproximativ 20). Comisia va fi formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț și Inspectoratului Județean în Construcții Neamț. Comisia constituită potrivit art. 1 se va deplasa, în data de 17 noiembrie 2020, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, iar concluziile analizei vor fi înaintate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, au transmis reprezentanții Instituției Prefectului Județului Neamț.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNelu Tataru: Doctorul Catalin Denciu, reconfirmat pozitiv cu SARS-COV-2 la Floreasca. Medicii din Belgia l-au pus pe dializa
Articolul următorEvadarea spectaculoasă a unui deținut român, în Austria. Sute de polițiști îl caută de 3 zile
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments