Cum arata si cat costa masina Comisarului Moldovan din filmul „Un comisar acuza”?

Daca esti fanul filmelor vechi, atunci cele cu Comisarul Moldovan nu sunt un secret pentru tine. Iata cum arata si cat costa masina care a fost folosita in filmul „Un comisar acuza”.

0
464

Sergiu Nicolaescu a facut instorie in industria filmului romanesc, iar filmele in care l-a interpretat pe Comisarul Moldovan sunt opere de arta. Iata ca masina folosita de acesta in filmul „Un comisar acuza” a fost scos la vanzare. Cum arata si cat costa celebrul automobil istoric.

Ce masina conducea Comisarul Moldovan?

Pentru cei ce nu stiu, masina folosita de Comisarul Moldovan in filmul „Un comisar acuza” era un Mercedes-Benz 170 V, fabricat in anul 1940. Vorbim despre un model echipat cu un motor de 1.7 litri care dezvolta nu mai putin de 28 kW sau 38 cp si care foloseste ca si combustibil benzina.

Prima inmatriculare a acestui automobil a fost in anul 1940, ofera locuri pentru 5 persoane, are inspectia tehnica periodica valabila pana in anul 2022, iar tractiunea se face pe rotile din spate. Totodata, viteza maxima oferita este de 108 km/h, ceea ce este de-a dreptul impresionant, tinand cont ca masina a fost construita in anul 1940.

Bineinteles, cel ce a cumparat aceasta masina nu a primit si pistolul Comisarului Moldovan ci doar acest automobil superb, care nu este doar o piesa de istorie din lumea masinilor, face parte si din cea a filmului romanesc.

Cat costa masina condusa de Comisarul Moldovan in filmul „Un comisar acuza”

Pretul de pornire al masinii a fost de 25.000 de euro, insa tinand cont ca a fost vanduta la licitatie Artmark, norocosul si-a adjudecat automobilul pentru nu mai putin de 29.000 de euro. Cu siguranta pretul masinii va creste in timp, mai ales ca vorbim despre celebra masina a Comisarului Moldovan.

Si ca sa va mai povestim un pic despre acest model, va mai spunem ca Mercedes-Benz 170 V (W136) si-a facut debutul pe piata in anul 1936, iar pana in anul 1939, a fost cel mai bine vandut model al producatorului german. Mercedes-Benz a construit nu mai putin de 75.000 de unitati intre 1936 si 1942.

Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, linia de productia a ramas aproape intacta, asa ca Mercedes-Benz a reluat productia modelului 170 V, iar intre 1947 si 1953 a ocupat din nou locul 1 pentru cea mai bine vanduta masina a producatorului.

Litera „V” din numele modelului venea de la „Vorn” (fata) pentru ca acesta avea motorul pe partea din fata, si facea diferenta intre modele ca 170 H, unde „H” venea de la „Heck” (spate) si reprezenta locul unde se afla pozitionat motorul.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂwww.cars.ro
Articolul precedentSfântul Nicolae, Făcătorul de Minuni. Ce fapte mărețe a săvârșit și ce este bine să faci în această zi
Articolul următorCum vor funcționa piețele alimentare din județul Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments