Focar de COVID-19 la Spitalul Militar

0
70
Spitalul Militar Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunțat apariţia a două focare Covid-19 în Judetul Iaşi. Este vorba despre Unitatea medico-socială de la Răducăneni unde au fost confirmați pozitiv șase salariaţi: două asistente, trei infirmiere și o spălatoreasă. Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor din centru şi reinstruirea personalului.

Cel de-al doilea focar a fost depistat la Spitalul Militar ”DR. CZIHAC” IAŞI – Secţia Chirurgie – 8 salariaţi (5 asistente, 3 infirmiere). Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfecţia etapizată a tuturor spaţiilor din spital şi reinstruirea personalului medico-sanitar.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 4 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi: CĂMINUL DE PENSIONARI ”SF. CUVIOASA Parascheva” Copou – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariaţi si un beneficiar. În cazul acestui focar, de la inceputul pandemiei, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 13 salariati şi 44 de beneficiari. La testare s-au mai depistat pozitivi 3 (2 salariaţi şi 1 beneficiar). S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI COZMEŞTI – a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus încă un salariat, au transmis reprezentanții DSP Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIașul va atrage 850 de milioane de euro pentru investiții în domeniul medical
Articolul următorGrupurile își vor putea recupera pierderile fiscale. Consolidarea fiscală a primit votul Parlamentului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments