Lista completa a ministrilor din viitorul guvern condus de premierul Florin Citu. Scandal in sedinta pentru nominalizarile PNL

0
244

Conducerea PNL si-a desemnat in noaptea zilei de marti, 23 decembrie, lista ministrilor care vor face parte din viitorul guvern condus de premierul Florin Citu. Cu putin timp inainte, colegii de la coalitie de la USR-PLUS isi anuntasera nominalizarile, iar cei de la UDMR au facut publice numele celor care vor ocupa portofoliile rezervate inca de luni, 21 decembrie.

Biroul Politic National al PNL s-a reunit marti seara, de la ora 22:30, in sistem videoconferinta, pentru a discuta si valida lista celor noua ministri liberali din Cabinetul Citu, care ar urma sa fie depusa la Parlament, alaturi de propunerile celorlalte partide din coalitia de guvernare, USR-PLUS si UDMR, si de programul de guvernare.

In favoarea listei ministrilor PNL s-au pronuntat 63 de membri ai Biroului Permanent National. Florin Roman si Ilie Bolojan au votat impotriva. Au fost si cinci abtineri, printre care Emil Boc, Rares Bogdan si Robert Sighiartau. Liderul PNL Orban a fost criticat pentru modul in care a condus negocierile de o parte dintre reprezentantii BPN. Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan, dar si Florin Roman l-au acuzat pe Ludovic Orban ca a cedat ministere importante doar pentru a-si asigura presedintia Camerei Deputatilor.

Rares Bogdan a reprosat cedarea Ministerului Dezvoltarii, iar Roman l-a acuzat pe Orban ca incearca sa-l intimideze si l-a amenintat ca va face turul Romaniei pentur a le spune primarilor ca a vanduta partidul pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor. La fel de vocal a fost Robert Sighiartaru, aspirant la un fotoliu ministerial, care a avertizat ca nu va vota lista propusa.

Noii ministri din partea PNL sunt Sorin Cimpeanu, Alexandru Nazare si Raluca Turcan, iar Lucian Bode, fost titular la Transporturi, preia Ministerul Afacerilor Interne.

Liderul PNL Ludovic Orban a replicat acuzatiilor afirmand ca desi PNL nu a obtinut cele mai multe voturi la alegeri – urmand sa fie stabilite motivele – si-a asumat sa guverneze, iar acesta a fost mandatul lui, sa formeze o coalitie de guvernare, obiectiv care a fost indeplinit, sustin surse din PNL.

Referitor la faptul ca PNL a pierdut Ministerul Fondurilor Europene, Orban a afirmat Marcel Bolos a fost un ministru foarte bun, dar ca nu a mai putut continua.

El i-a calificat drept mincinosi pe toti cei care cred ca a cedat pentru functii.
Liderul PNL a argumentat ca efectual social ar fi devastator daca nu va fi instalat Guvernul pana la sfarsitul anului.

El a sustinut ca Sighiartau a refuzat sa fie ministru al Dezvoltarii si el nu a avut ce face.
Ludovic Orban a precizat ca situatia in partid se va transa la urmatorul congres, dar a avertizat ca nu se lasa judecat de „oameni fara rezultate”.

Rares Bogdan, Florin Roman si Robert Sighiartau, ultimii doi vehiculati ca potentiali ministri in Guvernul Citu au lansat in sedinta BPN acuzatii dure la adresa lui Ludovic Orban, caruia i-au reprosat din nou ca a negociat prost in cadrul coalitiei de guvernare si ca a cedat ministere importante pentru a obtine pentru sine functia de presedinte al Camerei Deputatilor, au declarat pentru News.ro surse liberale.

Continuarea aici …

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments