Moș Crăciun în pandemie, la Teatrul Luceafărul

0
77

Teatrul ”Luceafărul” Iași refugiat, ca toate instituțiile de spectacole, în mediul digital, continuă seria de surprize pregătite pentru publicul cu care a rămas neîntrerupt în legătură. Astfel, cei mici și cei mari sunt invitați să vadă premiera spectacolului MOȘ CRĂCIUN ÎN PANDEMIE pe un text de Dan Doboș.

Scenariul îi poartă pe spectatori prin intermediul unei serii de personaje specifice (Păpușa – Ioana Iordache/Beatrice Volbea, Cartea – Liliana Mavriș Vârlan/Ileana Ocneanu, Bradul – Elena Zmuncilă/Cătălin Cucu, Mingea – Ionela Arvinte/Sebastian Munteanu, Robotul – Paul Sobolevschi/Claudiu Gălățeanu, Elfi – Iulia Deloiu Trif, Raluca Pintilie, Carmen Mihalache/Luca Loredana, Alex Iurașcu, Dragoș Maftei, Moș Crăciun – Aurelian Diaconu/Gabriel Lazăr) la Polul Nord, la casa lui Moș Crăciun. Legendarul călător din seara de Ajun trebuie să facă față unor noi provocări în anul pandemiei, dar se descurcă de minune. MOȘ CRĂCIUN ÎN PANDEMIE este imaginat de regizorul Ion Ciubotaru, într-o scenografie realizată de Viorica Perju, cu proiecțiile video ale lui Andrei Botnaru, în acordurile muzicale ale lui Radu Ștefan și Dianei Roman.

Am lucrat cu o distribuție dublă, pentru a oferi posibilitatea cât mai multorv actori din trupa noastră să se implice creativ în această producție de sezon prin care ne propunem să anticipăm atmosfera sărbătorilor de iarnă, precizează Ion Ciubotaru.

MOȘ CRĂCIUN ÎN PANDEMIE va fi difuzat online, în următoarele două duminici (13 și 20 decembrie, de la orele 11.30) pe contul Facebook al Teatrului Luceafărul, cu acces liber.
Pentru noi, ca instituție de artele spectacolului, e vital să ne menținem conectați la așteptările emoționale ale publicului, mai ales într-o perioadă complicată ca aceasta.

Am făcut-o cu succes pe tot parcursul anului, respectând canonul epidemiologic și regulile sanitare, jucând în interior, în aer liber, fiind activi online, organizând cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de teatru școlar «Hai la teatru!», cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Acum, în pragul sărbătorilor le oferim cadou acest spectacol tuturor celor dispuși să viseze cu ochii, declară Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments