Radiere auto 2021. Cum trebuie să procedezi dacă vrei să scoți o mașină din circulație

Ai o mașină veche pe care nu o mai folosești și vrei să o radiezi? Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când vrei să o radiezi din circulație și de ce documente ai nevoie. Radierea unui vehicul reprezintă ștergerea completă a acestuia din registrele auto ale autorităților.

0
1269

Documente necesare pentru radierea auto în 2021

Pentru radierea unui automobil avem nevoie de minimum zece documente care trebuie prezentate la Serviciul Public Comunitar Direcția Permise și Înmatriculări Auto. În primul rând trebuie completată o cerere de radieră auto, se găsește un formular tipizat online sau la centrele Xerox, de asemenea pentru radiere trebuie prezentat certificatul de înmatriculare al automobilului pe care doriți să îl radiați, cartea de identitate a proprietarului atât original, cât și copie, cartea de identitate a vehiculului, fișa de înmatriculare vizată de Direcția Fiscală cu competență teritorială, certificatul care confirmă radierea.

În cazul în care radierea se face de altcineva și nu de proprietarul vehicului acesta va avea nevoie de o procură specială, încheiată de un notar public, iar dacă vehiculul este înregistrat pe o persoană juridică este necesar să se depună și documentația edificatoare pentru dobândirea personalităţii juridice (Certificatul de înregistrare, emis de Registrul Comerțului), alături de împuternicirea pentru un reprezentat al persoanei juridice, care să se ocupe de procedura de radiere.

Acte necesare pentru radiere în vederea dezmembrării

Dacă soarta automobilului este de a fi dezmembrat după radiere și urmează să fie predat unui centru specializat în dezmembrări auto, pe lângă actele anterioare aveți nevoie și de plăcuțele de înmatriculare ale automobilului, actul oficial care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea autovehiculului către organismul specializat.

Dacă doriți să radiați un autovehiculul care v-a fost furat trebuie să adaugați și actul oficial emis de autoritățile din țara în care v-a fost furat vehiculul.

De reținut este faptul că radierea vehiculului se poate face și fără Cartea de Identitate pentru vehicul, certificatul de înmatriculare și plăcuțele având numărul de înmatriculare, dacă există dovada că ele au fost deja predate autorităților din țara de export.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂstiridirecte.ro
Articolul precedentCât costă, de fapt, să deschizi o franciză KFC în România și cum o poți obține
Articolul următorPregătiri pentru centrele de vaccinare COVID-19 la Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments