Spitalul de Boli Infectioase Iasi, primul care va primi vaccinul salvator! 10.000 de doze de vaccin antiCOVID-19 au ajuns în România. Cine va fi primul român vaccinat anti-Covid

0
245

Primele 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 au ajuns vineri în România vineri, în Vama Nădlac 2.

Vaccinul așteptat de toată Planeta a ajuns și în România. Autoritățile au anunțat cum se va desfășura campania de vaccinare și cine va fi primul român vaccinat anti-COVID.
Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.
„Pentru noi e o speranță, este lumina de la capăturl tunelului”, a declarat Raed Arafat.
„Este un efort logistic fără precedent. Suntem pregătiți să demarăm campania de vaccinare”, a declarat și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.
Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Evenimentul de vaccinare de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” va începe duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.

În aceeaşi zi, acţiuni similare vor fi organizate şi în celelalte nouă spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au sosit în România vineri, prin Vama Nădlac 2 şi vor ajunge la centrul principal de stocare – Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti sâmbătă dimineaţa. „Asistăm la un moment istoric. Uniunea Europeană nu și-a dezamăgit cetîțenii. Pentru noi, asta înseamnă luminița de la capătul tunelului. Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Reamintim că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 7.00.

Vaccinarea începe duminică în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în luptă împotriva COVID-19. Primul român care va fi vaccinat este un medic de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Acestea sunt:

– Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare
– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

Vaccinarea anti-COVID-19

Vaccinarea se va realiza de către personal medical, cu aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor şi/sau personal medico-sanitar care deţine certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Fiecare centru de vaccinare va avea un medic coordonator şi va fi organizat cu respectarea circuitului unidirecţional (flux unidirecţional, fără intersectare). Toate centrele de vaccinare (fixe sau mobile) vor fi deservite de echipe medicale alcătuite din medic şi personal medical auxiliar.

Vaccinarea se va realiza pe baza de programare pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor vaccinării, pentru a menţine un climat favorabil necesar triajului medical, vaccinării propriu-zise şi perioadei de monitorizare post-vaccinare şi pentru a reduce la minimum posibil riscul de pierdere a dozelor de vaccin.

Persoanele se vor putea programa online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale, după caz.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentSărbători în siguranță. Polițiștii vor fi la datorie de Crăciun
Articolul următorDOCUMENTE! Izolatoare modificate pentru moarte. Deziciile medicilor curmă vieți la Socola. Pacientul mort în incendiu nu figurează în actele medicale de gardă
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments