Zile libere de Crăciun și Revelion 2021. Cât va dura, de fapt, mini-vacanța de sărbători

0
247

Mai sunt doar câteva zile până la venirea Crăciunului şi a Revelionul iar românii şi-au făcut deja planurile cu zilele libere pe care le vor avea în acest an de Sărbători.

Deoarece ziua de 25 decembrie pică vinerea, românii vor avea o singură zi liberă, pe lângă cele două normale, de weekend. La fel se întâmplă şi în cazul Revelionului, 31 decembrie fiind tot într-o zi de vineri.

Cât durează mini-vacanţele de Crăciun şi Revelion 2021?

Vom avea, aşadar, câte două mini-vacanţe de câte trei zile, dacă punem la socoteală şi zilele de sâmbătă şi duminică. Zilele libere pentru Crăciun vor fi 25, 26 şi 27 decembrie, iar pentru Revelion vor fi libere de la stat zilele de 1 ianuarie, 2 şi 3 ianuarie.

În contextul situaţiei actuale extrem de grave, autorităţile le recomandă românilor maximă precauţie în ceea ce priveşte petrecerea sărbătorilor de iarnă. Distanţarea socială rămâne obligatorie şi de Crăciun şi Revelion iar controalele pentru localităţile din ţară aflate în carantină cu siguranţă că se vor intensifica în perioada imediat următoare.

România a devenit deja de mult timp o ţară de care străinii se tem iar românii nu mai au voie în o mulţime de ţări din Europa. Totul din cauza cifrelor alarmante de îmbolnăviri şi decese din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Organele de control din România veghează la respectarea măsurilor de prevenţie şi distanţare, iar cu ocazia sărbătorilor de iarnă au fost lansate deja anumite reguli, Prin urmare, de Crăciun sau de Revelion, într-un apartament sau o casă, vor avea voie să fie maximum 20 de persoane, după cum a declarat Raluca Turcan.

Doar 20 de oameni au voie să fie prezenţi în total la petrecerea ta de Revelion sau Crăciun

“Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern”.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂstiridirecte.ro
Articolul precedent3 Autohaus-uri din Germania unde găsești mașini îngrijite
Articolul următorCe este un recuperator de căldură și cum se folosește
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments