Gospodinele din Deltă spun că știu să gătească pește în mai multe feluri de mâncare de cât știm noi să preparăm carnea de porc. Uite rețeta lor pentru borșul de crap.
Borș de crap. Rețeta lipovenilor din Deltă
Mâncarea tradițională din pește este unul dintre motivele pentru care turiștii se întorc în Deltă. Nu te poți opri din sorbit. O rețetă delicioasă de la info-delta.ro.
Ingrediente
- câteva căpățâni de pește
• 1 caras
• 1 crap de 1,5 kg
• ardei gras verde
• ceapă
• ulei aromat cu rozmarin și piper
• oțet din vin cherry
• un amestec de piper negru și cilii
• boia de ardei dulce
• sare grunjoasă
• apă.
Mod de preparare
- Am tăiat crapul în două, unde se termină coastele și începe coada apoi m-am apucat de filetat. Am filetat partea cu coastele și am tăiat la baza șirei spinării lăsând coastele, scoțându-le ulterior cu un cleștisor.
- Partea de la coadă am filetat-o și crestat-o.
- Am pus la fiert legumele și capurile de pește inclusiv acel caras rătăcit, pentru zeama de bază, am potrivit de sare.
- Am scos legumele și bucățile de pește și le-am pasat.
- Am strecurat zeama, am pus-o din nou pe foc și am adăugat uleiul aromat, boiaua dulce de ardei, condimentele.
- Am lăsat un clocot și am adăugat carnea de crap filetată, am acrit și după 5-10 minute am adăugat o mână de leuștean verde tocat și am luat de pe foc.