Chirieac si Iosif Buble, cate 100.000 de euro de la Guvern in baza ordonantei pentru presa. Trustul lui Voiculescu a luat cei mai multi bani

0
240

Firmele detinute de Bogdan Chirieac si Iosif Buble au incasat, in urma ordonantei pentru presa, cate 100.000 de euro, conform datelor furnizate de Secretariatul General al Guvernului. aktual24.ro a fost printre foarte putinele publicatii care nu au au beneficiat de prevederile ordonantei pentru presa.

European Business Environment (Iosif Buble), companie care editeaza stiripesurse.ro, a incasat 440.289 de lei din bani publici in baza OUG 63/2020, privind organizarea si desfasurarea unor campanii de informare publica in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea COVID-19.

De asemenea, Press Media Electronic (Bogdan Chirieac), care editeaza DC News, a incasat 480.627 de lei in baza aceleasi ordonante.

In total, suma cheltuita de guvern pentru campaniile din presa a fost de 76 de milioane de lei.

Campionul absolut al banilor incasati de la guvern e trustul media fondat de Dan Voiculescu, cu 14,7 milioane de lei pentru Antena 1, Antena 3 si Radio Zu, subliniaza G4Media. De remarcat ca firma Antena TV Group SA, care a primit 9,3 milioane de lei, a fost condamnata penal pentru santaj in 2017.

Urmatorul mare benficiar al sumelor guvernamentale este Kanal D (Dogan Media International SA) – cu 7,5 milioane de lei, in timp ce Pro TV a primit 3,4 milioane lei.

Romania TV (Ridzone Computers), televiziunea fondata de Sebastian Ghita, fugit in Serbia, a primit 2 milioane de lei, iar trustul Digi24 a primit de la guvern 1,7 milioane de lei.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂaktual24.ro
Articolul precedent5 lucruri interesante despre Francmasonerie și controversele din jurul ei
Articolul următorObiceiuri Bobotează 2021: în ajun se ține post negru. Ce se mai face pe 5 ianuarie
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments