Euronews vine și în România. Noul canal de știri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

0
108

Euronews vine și în România. Noul canal de știri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la stația deja existentă UPB Sigma TV.

Practic canalul Politehnicii se va transforma în Euronews România. Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea.

Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local, spun reprezentanții postului.

Redactorul-șef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews și va fi angajat al stației-mamă.

Noul post va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale. Euronews România este primul proiect de acest fel lansat în UE.

„Se va înființa și un comitet editorial. Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială și echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independența editorială, libertatea de
exprimare, imparțialitatea)”, spun cei de la Euronews.

Pe noul post va exista și conținut produs de alte stații Euronews, dar și știrile din România vor ajunge pe canalele din alte țări:

„Euronews va distribui conținut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media românești alături de conținutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conținutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conținutul realizat local în articolele referitoare la România”, menționează sursa citată.

Michael Peters, CEO al Euronews, a spus:

„Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente.

Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național. Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă puternic europeană asupra știrilor”, spune acesta.

Venirea postului în România face parte dintr-o mișcare prin care care urmărește ca Euronews să devină prima „media globală” din lume. A semnat în ultimii doi ani acorduri de afiliere cu grupuri media și de telecomunicații din întreaga lume.

Euronews este un canal de știri internațional difuzat în 160 țări.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂpaginademedia.ro
Articolul precedentFosta sefa de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, Carmen Dorobat, s-a infectat cu noul coronavirus, dupa ce s-a vaccinat
Articolul următorAdrian Năstase, dezvăluiri impresionante, în ediția de aseară a emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Glonțul a trecut, atunci, la 3 mm de carotidă…”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments