Patru incendii devastatoare într-o singură zi. Pagubele înregistrate sunt peste 500.000 de euro

0
873

Arderea cortului de „La Castel” a produs cele mai importante pagube. Deocamdată, pompierii efectuează cercetări în acest caz pentru a vedea care au fost cauzele producerii incendiului.
În data de 19.01.2021, ora 10:58, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Mihail Sadoveanu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un cort de evenimente din cadrul unui complex hotelier. Au ars cortul de evenimente în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 700 metri pătraţi, bunurile aferente din interior şi peretele etajului mansardat, confecționat din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătraţi. S-au degradat aproximativ 200 metri pătraţi de mochetă, finisajele interioare pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătraţi, instalațiile interioare, mobilierul și tâmplăria din două camere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice, a transmis ISU Iași.
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au mai intervenit la încă trei incendii. Unul dintre ele a fost în municipiul Iași, strada Tabacului, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri. Au ars aproximativ 200 kilograme de deșeuri (anvelope auto uzate și diverse materiale plastice). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Peneș Curcanul, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de colectare selectivă a deșerilor menajere. Au ars aproximativ 500 kilograme de deșeuri menajere. S-a degradat construcția metalică amenajată pentru depozitarea containerelor de gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Unirii, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. S-a degradat tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ un metru pătrat. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments