Polițiștii ieșeni au aplicat 181 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 61.450 de lei. Cele mai multe au fost pentru infracțiuni rutiere

0
43

Polițiștii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 180 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni. Au fost organizate 14 acțiuni și s-a intervenit la 100 de evenimente, dintre care 90 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 21 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 181 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 61.450 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 11 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi au depistat în trafic o tânără, de 22 ani, din mun. Iaşi, care a condus un auto pe DE 583, în afara localităţii Leţcani cu viteza de 92 km/h, limita de viteză pe acel sector de drum fiind de 70 km/h. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că tânăra are permisul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar pentru conducerea unui auto fără permis de conducere, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani, fiind în serviciu cu autospeciala de poliţie, conduceau un tânăr, de 26 ani, din mun. Iaşi la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, după ce anterior l-au depistat conducând un auto emanând halenă alcoolică şi fără a deţine permis de conducere. La un moment dat, poliţiştii au observat un auto, care brusc a părăsit partea carosabilă. Au oprit autospeciala şi au identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat, de 52 ani, din comuna Ţigănaşi care, de asemenea, emana halenă alcoolică, rezultatul în urma testării sale alcoolscopice fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, ambii conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală pentru recoltare probe biologice.

Tânărul de 26 ani a refuzat să-i fie prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la recoltare de probe biologice şi conducere fără permis. Pe numele bărbatului de 52 ani s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, a mai declarat IPJ Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments