Prima etapă de vaccinare împotriva răspândirii COVID-19 înseamnă imunizarea personalului medical din cele 23 de centre de vaccinare din sistemul medical public și privat stabilite anterior în județul Iași, precum și personalul care deservește activități critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie). Astfel, după ce s-a finalizat vaccinarea pentru cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași (260 doze), după ce a început și vaccinarea cadrelor medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie (200 doze), etapa I continuă cu celelalte spitale.
În etapa a II-a va fi vaccinată populația vulnerabilă în fața Covid-19 – vârstnici și persoane cu boli cronice, boli despre care s-a constatat că sunt comorbidități în cazurile de Covid-19. Etapa a III-a este destinată vaccinării populației generale.
În județul Iași, pe lângă cele 23 de centre de vaccinare pentru personalul medical, sunt stabilite 31 centre de vaccinare, la care se vor adăugă 3 caravane mobile (pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate). De asemenea, vor fi considerate centre de vaccinare și centrele sociale pentru îngrijirea diferitelor categorii de persoane (persoane în vârstă sau cu dizabilități), a transmis prefectul Marian Grigoraș, președintele CJSU Iași.
Cele 31 de centre de vaccinare din județul Iași sunt situate astfel: 16 centre de vaccinare în municipiul Iași, 4 în municipiul Pașcani, câte un centru teritorial de vaccinare în următoarele localități: Miroslava, Holboca, Tg. Frumos, Tomești, Hârlău, Ciurea, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Răducăneni și Popricani.
Abonează-te
Conectează-te la 7est aici
Nu esti autentificat pe 7est sau facebook, nu poti comenta !
0 Comments
cele mai vechi