Angajații din Penitenciarul Iași și polițiștii de frontieră au protestat în fața Prefecturii

0
88

Oamenii legii spun că nevoile sunt foarte mari sistem și că de ani de zile aceștia nu și-au primit drepturile.

Cerem respectarea legii cadru a salarizării așa cum a fost votată în Parlamentul României. Noi cei din Penitenciarul Iași, Penitenciarul Botoșani, Focșani, rezerviștii, militarii în rezervă, grefieri, cerem respectarea legii. Noi nu dorim măriri salariale, ci dorim respectarea legii salarizării așa cum a fost votată în Parlamentul României. Noi am sta la rând din 2017, etapizat, urma să ni se mărească și nouă salariul ceea ce nu s-a mai întâmplat. Ne-am trezit prin celebra ordonanță 266 din decembrie că au înghețat salarii, sporuri, tot, a declarat Dorin Șcarli.

Polițiștii și angajații din penitenciare spun că vor continua seria de proteste până când li se va face dreptate.

Sunt demersuri începute de noi de pe 31 decembrie împotriva măsurilor luate de un Guvern incompetent. Ne opunem blocării legii salarizării, tăierii sporurilor, sunt măsuri fără precedent. Sunt săptămâni întregi de când protestăm. Nu vom renunța. Nu mai există niciun fel de dialog social. Niciun fel de transparență decizională. Nu este posibil să îți bați joc de sistemul de apărare și de ordine publică. Lipsurile noastre sunt mari. Acest sistem nu mai atrage tinerii ca și perspectivă pentru carieră. Niciunul dintre guvernanți nu a avut interesul de a intra într-un penitenciar. Toate regulile jocului se fac de la o masă, la un birou confortabil. Nu sunt bani suficienți pentru încadrări, a declarat Georgeta Dumitrașcă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentStrigătul de ajutor al unei mame bolnave cu cinci copii. Familia trăiește într-un bordei care stă să se prăbușească
Articolul următorUn tânăr de 23 de ani din Podu Iloaiei a fost dat dispărut
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments