FOTO VIDEO Cum actiona banda romanului „Rechinu”, care ar fi furat peste 1 miliard de dolari in Mexic. Rechizitoriul complicilor lui Tudor Florian din gruparea Riviera Maya

0
328
Tudor Florian

Rechizitoriul prin care sase complici ai unuia dintre cei mai periculosi infractori romani, Tudor Florian zis Rechinu, au fost trimisi in judecata de DIICOT, descrie modul in care banda acestuia a obtinut milioane de dolari in Mexic, prin operatiuni de skimming, santaj, violente si chiar omor.

Cei sase – Poenaru Gabi Alin, Ghita Razvan Alin, Minca Mihai Adrian, Ilinca Nicolae Adrian, Velcu Sorin si Miclescu Florin – au fost trimisi in judecata la Tribunalul Bucuresti in ianuarie 2020, dosarul aflandu-se in faza de pronuntare a unei prime hotarari.

In legatura cu Rechinu, procurorii DIICOT au disjuns cauza si au continuat cercetarile, motivul principal fiind ca acesta nu a putut fi adus in Romania pentru a fi audiat. Au fost solicitate informatii, respectiv daca acesta poate parasi teritoriul Mexicului pentru a se deplasa in Romania si daca face obiectul cercetarilor in vreo cauza penala aflata in instrumentarea autoritatilor judiciare din Mexic. Tudor Florian este, insa, in continuare, liber in Mexic unde si-a construit in ultimii opt ani un veritabil imperiu.

Faptele gruparii conduse de Tudor Florian explica atitudinea autoritatilor mexicane in legatura cu turistii romani care au fost sechestrati la intrarea in aceasta tara, ulterior o parte dintre acestia fiind obligati sa revina in Romania.

Rechinu a ajuns initial in Mexic in 2012, ca sef al unei operatiuni de trafic de persoane intre Mexic si Statele Unite. In 2014, a pus pe picioare gruparea Riviera Maya. Oameni implicati in afacerea ilegala spun ca schema de furt de identitati bancare aducea gruparii anual 240 de milioane de dolari. Reteaua de furt a fost destructurata abia in 2019 si se estimeaza ca a furat in total 1,2 miliarde de dolari. Desi bancomatele au fost curatate, liderul gruparii ar fi in continuare liber in Mexic.

Potrivit rechizitoriului, in luna iulie 2017, DIICOT si BCCO Ploiesti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca incepand cu anul 2012 mai multe persoane domiciliate in Bucuresti si judetele Prahova si Dolj au constituit o grupare de crima organizata ce are ca scop comiterea de infractiuni cu mijloace de plata electronica si care actioneaza pe teritoriul Romaniei, SUA si Mexic

Cum a fost organizata gruparea infractionala

Din probele administrate a rezultat ca, in cursul anului 2015, pe teritoriul Mexicului, Tudor Florian, zis „Rechinu”, impreuna cu Poenaru Gabi – Alin, zis „Patrian”, Ghita Razvan – Alin, Minca Mihai – Adrian zis „Piciu” si Popescu Ionut – Claudiu zis „Jhonny” au constituit un grup infractional organizat, coordonat Tudor Florian, la care, in perioada 2015 – 2019, au aderat Ilinca Nicolae – Adrian zis „Lalae a lui Caran”, Miclescu Florin zis „Brusli” si Velcu Sorin, cu scopul de a comite infractiuni de violenta, respectiv santaj si omor calificat.

Cercetarile efectuate de DIICOT au evidentiat, inca din anul 2012, existenta mai multor grupari de crima organizata, din municipiul Craiova, ce actionau in vederea trecerii frauduloase de catre persoane de cetatenie romana a frontierei de stat dintre Mexic si SUA, scopul fiind introducerea in SUA a persoanelor de cetatenie Romana. Faptele constau in achizitionarea, prin intermediul unor agentii de turism cu sedii sau puncte de lucru pe raza municipiului Craiova, de bilete de avion cu destinatia finala Cancun, Mexic, precum si rezervarea unor locuri de cazare, actiuni ce erau urmate la scurt timp de intrarea, prin trecerea frauduloasa a frontierei, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Continuarea aici …

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments