Iașul are nevoie de proiecte imobiliare de amploare. Doar în ultimii ani, numărul locuitorilor din municipiul Iași a crescut considerabil

0
392

Creșterea numărului de locuitori din județul Iași a făcut ca piața imobiliară să fie într-o continuă expasiune. Multe dintre zonele municipiului Iași au fost complet revitalizate prin demararea unor noi proiecte cu blocuri și case, care au adus un plus de imagine și confort, atât în zona urbană, cât și în cea rurală. Iașul este pe locul doi după București ca și număr de locuitori, iar ultimele statistici au arătat că totalul locuitorilor municipiului Iași a crescut de la 362.142 în 2016 la peste 387.000.

Având în vedere creșterea importantă a numărului de locuitori, tot mai multe persoane s-au orientat să achiziționeze o locuință într-un complex rezidențial care îi poate oferi siguranță și toate facilitățile de care are nevoie fiecare: spații verzi, comerciale, blocuri sigure, peisaje urbane. Practic, dezvoltatorii au creat prin aceste proiecte și un mediu plăcut rezidenților care locuiesc în proximitate.


Sumele investite doar în ultimii ani reprezintă un procent mare de taxe și impozite care au fost redirecționate către stat. Din acesti bani municipalitatea a putut implementa proiecte de dezvoltare ale orașului. Pe lângă toate aceste beneficii, proiectele imobiliare au dus la creșterea numărului de locuri de muncă atât în domeniul construcțiilor, cât și în cel al serviciilor. Multe dintre ansamblurile rezidențiale dispun de magazine, farmacii, cabinete medicale, grădinițe și alte firme locale care au reușit să se dezvolte în timp mulțumită acestor investiții.

Iașul are nevoie de proiecte imobiliare occidentale

Investițiile din privat sunt vitale pentru orașele mari, spun dezvoltatorii, deoarece zonele urbanistice pot capătă un aer occidental în măsura în care proiectele reușesc să fie duse la bun sfârșit fără alte impedimente. De-a lungul timpului, multe din proiectele imobiliare din Iași au întâmpinat dificultăți din cauza unor piedici puse de către cetățeni sau chiar de către cei care fac politică.


Imobilul din strada Moldovei, edificat de investitorul Daniel Niculita, poate fi unul dintre proiectele de succes care a inregistrat cele mai multe reclamatii depuse in ultimii ani, pentru că nu s-ar fi respectat anumite reguli de construire a imobilului. In ciuda acestor piedici, dezvoltatorul proiectului a reusit finalizarea lucrarilor la timp și a demonstrat în instanță că blocul este în legalitate. Familiile care locuiesc aici spun că sunt mai mult decât mulțumite de alegerea făcută și că era necesară o astfel de investiție într-o zonă centrală a orașului, în care domneau case foarte vechi.


Ușor nu a fost nici în cazul blocului construit de dezvoltatorul Daniel Niculiță în Rondul Vechi. Nu mai puțin de șase milioane de euro au fost investite în Ansamblul Rond Vechi Residence, proiectul dispunând de o gamă variată de apartamente spațioase cu 1,2 și 3 camere decomandate, cu parcări supra și subterane. Din cauza malului care s-a surpat din cauza unei hrube, Daniel Niculita a cheltuit peste 500.000 de euro în consolidare. Astfel, proiectele imobiliare de acum sunt cu mult mai sigure la cutremure și dezastre în comparație cu ceea ce se construia în trecut.

Blocuri încojurate de spații verzi

Există foarte multe persoane care își doresc o locuință care să fie aproape de zonele centrale dar care să fie înconjurate în același timp cu verdeață și spații special amenajate pentru copii și de ce nu, pentru petrecerea timpului liber. Dezvoltatorul Daniel Niculiță a gândit un astfel de proiect care să le ofere viitorilor locatari ai complexului imobiliar Copou Garden Residence un mod de viață sănătos. El a ales cea mai selectă zonă a orașului pentru a construi cel mai exclusivist proiect al Iașului – Copou Garden Residence.


“Este un proiect ambițios în care investim foarte multă muncă. Împreună cu echipa mea mi-am propus să construiesc în Complexul Copou Garden Residence cel mai mare parc care să aibă și foarte multă verdeață. Vorbim de 20.000 de metri pătrați care vor impresiona prin varietatea vegetală, prin peisagistică și unde vom avea arbori de până la 12 metri, dar și mai multe specii de arbuști ornamentali. Practic ne-am gândit să investim cât mai mult pentru confortul dar și calitatea vieții în cartier. Nu vrem să mai auzim de poluare”, a declarat dezvoltatorul imobiliar, Daniel Niculiță.


Mai mult decât atât, ansamblul rezidențial Copou Garden Residence are cea mai spectaculoasă vedere panoramică asupra Iașului. Este un proiect de suflet în care dezvoltatorul oferă clienților tot confortul, spații de locuire colectivă, spații pentru dotări și servicii, spații de parcare a autovehiculelor, adăposturi de apărare civilă, depozitări, precum și un spațiu central de tip parc pentru petrecerea timpului în aer liber cum ar fi: spații verzi, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, alei pietonale.

2.3 3 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments